Ingrediënten
  • 175 gram ongezouten boter, in stukjes gesneden
  • 200 gram pure chocolade (70 % cacao)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 3 grote eieren
  • 225 gram kristalsuiker
  • 75 gram bloem
  • 40 gram cacaopoeder
  • 4 kleine Twix in stukken gesneden van drie
  • Karamelsaus (optioneel)
04 juli 2018
50 min.
12 pers.

Deze brownie is een echte aanrader voor de Twix-liefhebber

Voor een brownie zijn wij altijd wel te porren. Vooral als deze lekker smeuïg vanbinnen is. Wij zijn dol op deze overheerlijke traktatie en maken het dan ook regelmatig. Soms gaan we voor de gezondere variant, maar we maken ook graag de minder gezonde variant. Heb je zin om eens uit te pakken en een brownie te maken om je vingers bij af te likken? Dan is deze Twix-brownie echt een aanrader.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed de bodem van een springvorm (20 á 22 Ø) met bakpapier en vet de zijkanten in.
  • Smelt de chocolade en de boter au bain-marie en roer af en toe. Laat het mengsel een beetje afkoelen en roer de vanille-extract en zout erdoorheen.
  • Doe de eieren en suiker in een kom en mix dit met een handmixer ongeveer 5 minuten tot er een dik mengsel is ontstaan.
  • Roer het afgekoelde chocolademengsel rustig door het eiermengsel.
  • Zeef de bloem en en cacao boven de kom en schep het door het mengsel.
  • Doe de helft van het beslag in de springvorm, verdeel de helft van de Twix hierover.
  • Schenk de rest van het beslag in de springvorm en verdeel de rest van de Twix over het beslag.
  • Zet de springvorm 30 á 35 minuten in de oven. Laat de Twix-brownie 20 minuten afkoelen voor deze wordt geserveerd.
  • Serveer met karamelsaus.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Deze romige bloemkoolsalade past perfect bij de barbecue

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 175 gram ongezouten boter, in stukjes gesneden
  • 200 gram pure chocolade (70 % cacao)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 3 grote eieren
  • 225 gram kristalsuiker
  • 75 gram bloem
  • 40 gram cacaopoeder
  • 4 kleine Twix in stukken gesneden van drie
  • Karamelsaus (optioneel)