02 juli 2018
45 min.
6 pers.

Een gezonde én lekkere bloemkoolsalade

Bij de meeste barbecues serveren we graag een frisse salade. Deze salades passen perfect bij een zomerse, lichte maaltijd. Hoewel we vaak kiezen voor een lekkere aardappelsalade of een huzarensalade, is ook deze bloemkoolsalade een passend gerecht voor bij de barbecue. Maak de salade gezonder door gewoon de aardappelen te vervangen voor bloemkool! 

En de romige dressing maakt deze bloemkoolsalade helemaal af.

Ingrediënten voor de dressing

  • 140 gram Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel Dijonmosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels dille, gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 knoflookteen, geperst
  • Sap van een halve citroen

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hier de bloemkoolroosjes op en breng ze op smaak met de olijfolie, zout en peper. Schep de bloemkoolroosjes om zodat elke zijde olijfolie bevat.
  • Bak de roosjes in de oven voor ± 25 minuten, tot ze lichtbruin en krokant zijn.
  • Meng ondertussen in een grote kom alle ingrediënten voor de bovenstaande dressing. Zet apart.
  • Haal de bloemkool uit de oven en laat deze afkoelen op het aanrecht.
  • Snijd de hardgekookte eieren, bleekselderij en rode ui in kleine stukjes.
  • Meng in een grote kom of schaal de bloemkoolroosjes samen met de eieren, bleekselderij, rode ui en de dressing.
  • Garneer de bloemkoolsalade met wat verse dille.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: 5 dingen die je met aluminiumfolie kunt doen die je nog niet wist

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 1 bloemkool
  • 1/2 rode ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 hardgekookte eieren
  • 3 stengels bleekselderij
  • Zout en peper naar smaak