Ingrediënten
  • 10 witte druiven
  • 4 verse aardbeien
  • 1 perzik
  • 1 fles (750 milliliter) Cava of droge, witte wijn met bubbels
  • 250 milliliter witte druivensap
  • 100 milliliter Licor 43
  • 2 takjes verse munt
04 juli 2018
15 min.
8 pers.

Deze witte sangria is zoet en verfrissend

De tropische temperaturen lijken nog niet te verdwijnen uit ons land. Deze heerlijke, zwoele zomeravonden vragen dan ook om verfrissende, zomerse drankjes. Daarom is deze frisse, maar ook zoete sangria ‘blanca’ met Licor 43 perfect om zelf thuis te maken deze zomer!

Het is ook nog eens supermakkelijk om zelf te maken.

Sangria

De populaire sangria komt oorspronkelijk uit Spanje en Portugal. Deze licht-alcoholische drank bestaat vaak uit een basis van rode of witte wijn. De wijn wordt vervolgens op smaak gebracht met verschillende soorten fruit als sinaasappel, citroen, appel, perzik, meloen of grapefruit. Het leuke van deze zomerse drankjes is dat je deze geheel zelf kan samenstellen, zodat het voldoet aan al jouw eisen. En natuurlijk maakt de Licor 43 deze sangria nog nét even wat lekkerder!

Zo maak je het:

  • Snijd de druiven en aardbeien doormidden. Verwijder de pit uit perzik en snijd deze in schijven.
  • Vul een grote (water)kan voor eenderde met ijsblokjes. Voeg hier het gesneden fruit aan toe.
  • Let op: het is dus mogelijk om zelf nog te variëren met het fruit door wat fruitsoorten toe te voegen of een aantal in dit recept te vervangen door een ander stuk fruit.
  • Schenk de Cava of witte wijn er voorzichtig bij, zodat de bubbels zo goed als behouden blijven.
  • Voeg nu de witte druivensap, Licor 43 en verse munttakjes toe. Roer de sangria nu goed door met een spatel.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Om je vingers bij af te likken: zo maak je een bananenbrood in de Airfryer

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Epicurious | Beeld: Pixabay

Ingrediënten
  • 10 witte druiven
  • 4 verse aardbeien
  • 1 perzik
  • 1 fles (750 milliliter) Cava of droge, witte wijn met bubbels
  • 250 milliliter witte druivensap
  • 100 milliliter Licor 43
  • 2 takjes verse munt