05 juli 2019
15 min.
2 pers.

Een lekkere variant op het origineel

De Tuna Melt sandwich is een heerlijk warm broodje uit de Verenigde Staten met tonijnsalade en gesmolten kaas. Het is in Amerika razend populair, maar in Nederland nog niet echt. Jammer, zo vinden wij, want een broodje Tuna Melt is heerlijk! De combinatie van tonijn en kaas maakt van het maaltje echt ‘comfort food’. Wij maakten hem af met wat stukjes paprika en courgette. Ben je nog op zoek naar een snelle en lekkere lunch? Probeer dan eens deze goddelijke Amerikaanse lekkernij!

De Amerikanen weten wel hoe ze een lekkere sandwich moeten maken!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het Tuna Melt-broodje met paprika en courgette:

  • Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de paninibroodjes open en de paprika en courgette in kleine stukjes. Schaaf plakjes van de kaas en leg die over de onderste helften. Verdeel hierover wat tonijn en de stukjes courgette en paprika. Eindig met een tweede laag kaas.
  • Leg de broodjes (inclusief kapjes) op de bakplaat en bak ze 6 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is.
  • Haal de panini’s vervolgens uit de oven en garneer ze met een plukje rucola, wat fijngehakte rode peper en een snufje zwarte peper.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: gevulde kaiserbroodjes met ham en ei

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: ELLE Eten | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 2 afbakpanini's of pistoletjes
  • 1 blok jong belegen kaas
  • 50 gram tonijn op olie (uit blik)
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • Handje rucola
  • 1 rode peper
  • Snufje zwarte peper