Op deze manier wordt je pastasalade nooit te droog

Wie houdt er niet van een zomerse pastasalade? Of je ‘m nu als bijgerecht bij de BBQ serveert of op tafel zet als een makkelijke maaltijd, je kunt er eindeloos mee variëren. Wel droogt de pasta soms snel uit, helemaal als je hem al eventjes van tevoren hebt bereid. Hierdoor kan de salade smaak en romigheid verliezen. Zonde! Hoe je dit voorkomt? Het simpele trucje daarvoor verklappen we vandaag.

Twee keer

De methode om je pastasalade – ook als je hem een paar uur voor de BBQ bereidt – romig te houden, is eigenlijk heel simpel. Je gebruikt de dressing namelijk twee keer, op twee verschillende momenten. Voeg de eerste helft van de dressing toe als de pasta net is gekookt en nog warm is. Zo nemen de pasta en groenten de saus beter op. Vlakvoor je de salade serveert, roer je de andere helft van de dressing door de salade. Het resultaat is een heerlijke, smaakvolle pastasalade die niet aan romigheid verliest.

Overige tips voor de bereiding van de pastasalade

  • Wanneer je bladgroenten gebruikt, zoals rucola of spinazie, voeg je deze pas vlak voor het serveren toe. De pasta is dan al goed afgekoeld en zorgt ervoor dat de blaadjes niet meer ‘verleppen.’
  • Gebruik geen zachte kazen als je de pastasalade een paar uur (of een dag) van tevoren bereidt. Zachte geitenkaas of feta zijn bijvoorbeeld soorten die snel uit elkaar vallen en minder lang vers blijven in je salade. Kies dus liever voor stevigere soorten kaas als de pastasalade niet meteen op tafel komt.
  • Staat je dressing al een tijdje? Proef even of de smaak niet veranderd is en voeg eventueel wat extra zout en kruiden toe om weer op smaak te brengen.

Trek gekregen? Probeer eens romige pastasalade met spekreepjes en broccoli

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Pexels