40 min.
6 pers.

Frituren is niet de enige manier om je kip goed krokant te krijgen

Een mager stukje kipfilet mag dan wel beter zijn voor de lijn, maar velen van ons zullen het erover eens zijn dat de gefrituurde versie van het stukje vlees veel lekkerder is. Wil je nu genieten van knapperige kippenvleugeltjes zonder ze te verdrinken in frituurolie? Dat kan! Met een simpel trucje kun je kip in de oven net zo krokant bakken.

Methode

Het maakt niet uit of je nu kippenvleugeltjes, kippendijen of de hele kip in de oven wilt bakken. Er is een simpele manier om ervoor te zorgen dat die kip ook in de oven lekker krokant wordt. Het beste is wel om hier even een paar uur voor uit te trekken, want deze methode werkt het best als de kip een paar uur in de koelkast kan koelen.

Bakpoeder

Je kunt je kip lekker krokant krijgen door de kip te bedekken met bakpoeder. De bakpoeder zorgt ervoor dat de kip knapperig en bruin wordt. Verwar bakpoeder overigens niet voor baksoda. Het zijn twee totaal verschillende ingrediënten en als je baksoda gebruikt, krijg je niet hetzelfde resultaat. Ook is het belangrijk dat je de kip eerst droog dept met keukenpapier voordat je het coat met bakpoeder.

Benieuwd hoe je dit het beste kunt aanpakken? Volg dan het receptje hieronder.

Gebruikers van de mobiele versie vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Dep de kippenvleugels droog met keukenpapier en doe de kip in een grote kom. Sprenkel de bakpoeder over de kippenvleugeltjes en meng met je handen tot alle kippenvleugeltjes zijn bedekt met een laagje bakpoeder. Gebruik geen zout in deze stap:  zout trekt vocht uit de kip, waardoor de buitenkant niet knapperig kan worden.
  • Als de tijd het toelaat: laat de kip dan een paar uur in de koelkast koelen.
  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en plaats de kip hierop. Bak de kip daarna 30 tot 40 minuten goudbruin in de oven. Draai de kip halverwege het bakproces om. 
  • Haal de kip uit de oven en laat 5 minuten koelen.
  • Maak ondertussen de saus: meng hiervoor de boter met de hete saus en zout. Giet de saus over de kippenvleugels of serveer de saus erbij.

Lees ook: Recept: romige kip stroganoff

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Buzzfeed, Craving Tasty | Beeld: Unsplash

Ingrediënten
  • 2 pond kippenvleugeltjes
  • 1 tot 1,5 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel gesmolten boter
  • 80 milliliter hete saus (zoals Sriracha)