Ingrediënten
  • 40 gram suiker
  • 60 milliliter water
  • 1 komkommer, in plakjes gesneden
  • 1/2 galiameloen, in stukjes gesneden
  • 1 bosje verse munt, fijngesneden
  • 750 milliliter Sauvignon Blanc
  • 200 milliliter spa rood
15 min.
4 pers.

Een heerlijk, verfrissend drankje

In de zomer nippen we graag aan een verfrissend glaasje alcohol. Tegen een lekkere cocktail zeggen wij overigens ook nooit nee. Van een sangria op z’n tijd zijn wij dan ook zeker niet vies. Hoewel een klassieke sangria met rode wijn wordt gemaakt, pakten we het dit keer anders aan. Deze zomerse sangria is minstens zo lekker als de klassieker, maar we maakten ‘m met witte wijn en ander fruit.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina. 

Wat moet je doen?

  • Begin met het maken van de siroop. Doe de suiker en het water in een sauspan en verwarm op een middelhoog vuur. Laat de pan net zo lang op het vuur staan tot de suiker volledig is opgelost, roer regelmatig. Laat de siroop volledig afkoelen.
  • Doe de komkommer, galiameloen en munt in een grote waterkaraf (1,6 liter).
  • Schenk de siroop, witte wijn en spa rood erbij.
  • Zet de sangria ongeveer 1 uur in de koelkast en klaar is Kees!

Ook lekker: Traditionele Zeeuwse bolussen

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Domestic Geek | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 40 gram suiker
  • 60 milliliter water
  • 1 komkommer, in plakjes gesneden
  • 1/2 galiameloen, in stukjes gesneden
  • 1 bosje verse munt, fijngesneden
  • 750 milliliter Sauvignon Blanc
  • 200 milliliter spa rood