Ingrediënten
  • 1 grote klont (room)boter (om in te vetten)
  • 190 gram (pure/melk) chocoladedruppels
  • 120 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 4 eieren
  • 1/2 eetlepel zout
  • 50 gram suiker
  • 2 eetlepels bloem + wat extra (na het invetten)
  • 1 reep Toblerone (100 gram)
03 oktober 2019
35 min.
4 pers.

Na het maken van deze lavacakejes wil je nooit meer anders!

Er zijn van die desserts waar het water je al in de mond loopt als je er iets over hoort. Zo ook bij deze lavacakejes met een vulling van heerlijke Toblerone. Zeg nou eerlijk, dit willen we toch allemaal! Moeilijk om te maken zijn ze niet en ze kunnen zowel in de oven als in de Airfryer gemaakt worden. Waar wacht je nog op? Hup, die keuken in!

Wanneer ga jij deze heerlijke Toblerone lavacakejes maken?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de cakejes:

  • Zet vier soufflébakjes klaar. Vet de binnenzijdes in met een grote klont boter en sprenkel wat bloem in de binnenzijde zodat de cakejes na het bakken niet in het bakje blijven plakken.
  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Doe chocoladedruppels in een grote kom en doe de roomboter erbij. Zet de kom in de magnetron voor een aantal minuten, tot de chocoladedruppels gesmolten zijn.
  • Breek ondertussen in een andere kom 2 eieren. Breek de 2 andere eieren, maar zorg ervoor dat je alleen de eierdooiers toevoegt. Het eiwit heb je niet nodig. Voeg het zout toe aan de eieren en mix met een staafmixer de eieren een aantal minuten door tot er een licht citroengele kleur ontstaat.
  • Mix de gesmolten chocolade goed door en schenk het bij de gemixte eieren in.
  • Schep de 2 eetlepels bloem erbij en mix door het beslag. Zet aan de kant.
  • Breek de reep Toblerone in stukken en leg in een schaal. Smelt de Toblerone au bain-marie.
  • Vul de soufflébakjes voor de helft met het beslag en schep in het midden één eetlepel gesmolten Toblerone. Schenk vervolgens nog een kleine hoeveelheid beslag over de top.
  • Zet de bakjes op een bakplaat en bak ze gedurende 8 – 12 minuten in de oven.
  • Haal ze uit de oven, laat lichtelijk afkoelen en keer de bakjes om op een bord. Sprenkel als topping nog wat gesmolten Toblerone over de bovenzijde van de lavacakejes.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Zo maakt Meghan Markle haar favoriete chocolade cakejes

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Beeld: Videostill YouTube, fotomontage

Ingrediënten
  • 1 grote klont (room)boter (om in te vetten)
  • 190 gram (pure/melk) chocoladedruppels
  • 120 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 4 eieren
  • 1/2 eetlepel zout
  • 50 gram suiker
  • 2 eetlepels bloem + wat extra (na het invetten)
  • 1 reep Toblerone (100 gram)