Ingrediënten
  • Klont roomboter
  • 1 sjalotje
  • 1 knoflookteen
  • 350 gram champignons
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel bloem
  • 250 milliliter slagroom
  • 200 milliliter runderbouillon
  • 300 gram kipfilet
  • 400 gram prei
  • Verse peterselie
03 oktober 2019
30 min.
4 pers.

Lekker en makkelijk voor een avond midden in de week

We zijn gek op stoofpotjes en Hollandse pannetjes. Je kan er oneindig veel mee variëren. Zo ook met dit Hollands pannetje. Tijdens de drukke dagen staat dit pannetje zo op tafel. Serveer ‘m met pasta of rijst en het hele gezin zal er van smullen! Ook mooi meegenomen: het pannetje bevat ruim 200 gram aan verse groente zodat iedereen direct de dagelijkse hoeveelheid groenten binnenkrijgt. 

Lekker een Hollands pannetje, daar houden we van!

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je een Hollands pannetje:

  • Begin met het maken van de champignonroomsaus: verhit in een koekenpan de roomboter.
  • Fruit de gesnipperde sjalot en knoflook teen licht aan.
  • Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakken of kwarten. Voeg ze toe aan de pan en bak ze bruin en zacht. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de eetlepel bloem toe en laat kort garen.
  • Schenk de runderbouillon en slagroom toe, laat kort inkoken tot de gewenste dikte ontstaat.
  • Snijd ondertussen de kipfilets in blokjes en snijd de prei in ringen.
  • Verhit een diepe pan met wat boter en bak de kipfilet goudbruin.
  • Voeg de prei-ringen toe.
  • Schenk na enkele minuten de champignonroomsaus erbij en voeg wat vers gesneden peterselie toe. Roer tot alles gemixt is.
  • Serveer de saus met pasta of rijst.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Knapperige bbq-spruitjes met bacon

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Maggi, My Happy Kitchen | Beeld: Videostill YouTube

Ingrediënten
  • Klont roomboter
  • 1 sjalotje
  • 1 knoflookteen
  • 350 gram champignons
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel bloem
  • 250 milliliter slagroom
  • 200 milliliter runderbouillon
  • 300 gram kipfilet
  • 400 gram prei
  • Verse peterselie