Vervang de kleine ijsblokjes door één grote om deze slimme reden

Een lekker koud colaatje kun je natuurlijk niet drinken zonder de nodige ijsblokjes. Zorg jij dat je standaard bevroren ijsblokjes klaar hebt liggen in de vriezer? Dan doe je er voortaan beter aan om geen kleine blokjes in een ijsblokvorm te bevriezen, maar gewoon één grote! Dit is de slimme reden waarom dit veel beter is.

Net als in de cocktailbars kun je thuis ook beter één groot blok ijs in je drankje doen.

IJsblokken

Zit hier dan een wetenschappelijke reden achter? Helemaal niet! Het is eigenlijk heel simpel. Een groot ijsblok smelt een stuk minder snel dan kleinere klontjes. Dit resulteert uiteindelijk in minder water in je drankje en dat komt de smaak van je drankje ook alleen maar ten goede. Meer cola-smaak en minder water!

Makkelijker drinken

Daar komt ook nog eens bij dat kleine ijsblokjes veel sneller in de weg kunnen gaan zitten wanneer jij van je drankje wil genieten. Ook dit vervelende probleem is gemakkelijk opgelost wanneer je een groter ijsblok in je drankje stopt.

Zelf maken

Maar hoe maak je thuis nu een groter ijsblok voor in je drankje? Zo’n ijsklont kun je natuurlijk niet maken met een standaard ijsblokjesvorm. Gelukkig kan dit heel gemakkelijk. Er zijn op het internet meerdere vormen voor grotere ijsblokken te vinden. Dit is natuurlijk de makkelijkste manier. Ook kun je een boterhamzakje voor de helft vullen met water, goed dichtknopen en laten bevriezen in de vriezer. Zo simpel kan het zijn!

Lees ook: 7 manieren om aangekoekte resten van een glazen ovenschaal te verwijderen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Unsplash