16 oktober 2018
20 min.
3 pers.

Lekker en simpel!

Voordat Meghan Markle prins Harry leerde kennen, schreef ze fanatiek blogs op haar website The Tig. Deze blog werd echter opgeheven toen bekend werd dat de brunette een relatie had met de hertog van Sussex. Toch zijn er een paar artikelen bewaard gebleven. Zo vonden we laatst het recept voor de favoriete chocolade cakejes van Meghan Markle.

Deze cakejes zijn volgens Meghan hemels.

Foodie Meghan

De hertogin van Sussex staat bekend als foodie, ze staat graag in de keuken om de lekkerste maaltijden te bereiden. Bakken is echter minder aan haar besteed. “Ik ben dol op het ritueel van koken. Bakken, daarentegen, ben ik niet zo dol op”, schreef ze destijds op haar blog. Volgens Meghan komt er een bepaalde techniek kijken bij het bakken, die haar niet ligt. Desalniettemin laat ze weten dat als ze iets bakt, het dan absoluut wel de moeite waar moet zijn. “Het moet net zo goed zijn als het krijgen van een knuffel op een slechte dag. En bovendien moet het onbeschrijfbaar lekker zijn. Deze chocoladecakejes zijn daar het perfecte voorbeeld van.” Ook adviseerde de royal destijds dat de cakejes heerlijk zijn met roomijs en verse bessen.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de cakejes

  • Verwarm de oven voor op 230 graden.
  • Smelt de chocolade en boter au bain-marie en roer door elkaar.
  • Doe de eieren, eierdooiers en suiker in een kom en klop dit met een handmixer zo’n 3 minuten.
  • Voeg de bloem aan het chocolademengsel toe en roer voorzichtig.
  • Vet drie ramekins (of drie ovenbestendige kommetjes Ø 7,5 cm) in en verdeel het beslag over de ramekins.
  • Zet de ramekins zo’n 7 minuten in de oven. De buitenkant van de cakejes moet gehard zijn, maar de binnenkant van de cakejes moet zacht blijven.
  • Laat even afkoelen en sprenkel wat poedersuiker over de cakejes.
  • Serveer met fruit en/of roomijs.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Dit is het smoothierecept van Meghan Markle

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Pexels, videostill

Ingrediënten
  • 200 gram pure chocolade
  • 50 gram suiker
  • 30 gram ongezouten roomboter
  • 30 gram bloem
  • 2 eieren
  • 2 eierdooiers
  • Boter om in te vetten
  • Poedersuiker