15 min.
4 pers.

Deze toastjes zijn weer eens iets anders dan de bekende crackers

Wat zet jij op tafel als je gezellig met familie een verjaardag viert of met vrienden borrelt? Waarschijnlijk staan er naast de blokjes kaas en plakjes worst ook toastjes met kruidenboter en ander lekkers. Maar wist je dat je op een heel simpele manier deze toastjes een smaakvolle twist kunt geven? Wij leggen je precies uit hoe je deze zoete aardappel toastjes maakt!

Gezond tussendoortje

Op donderdag 14 oktober is het Nationale Groente- en Fruitdag, die gevierd wordt met lekker veel groente en fruit tussen de middag. Met dit heerlijke recept voor zoete aardappel “toast” zorg jij voor een lekkere snack boordevol groente. Ook lekker: kies voor bijvoorbeeld wat frisse kiemgroenten of geef het geheel een mediterrane twist met plakjes mozzarella en Italiaanse kruiden. Met deze basis van zoete aardappel kun je eindeloos variëren!

Zo maak je de toastjes van zoete aardappel:

  • Snijd de zoete aardappel in de lengte in plakken van ongeveer 1 centimeter dik.
  • Grill de plakken in een grillpan of onder een grillijzer. De toast is in ongeveer 10 minuten klaar. 
  • Meng de cherrytomaten met de balsamicoazijn. Zet apart. 
  • Beleg de toast. Verdeel de veldsla over de toast, gevolgd door de cottage cheese, cherrytomaten en de basilicum. Serveer direct.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: frisse bananenpannenkoekjes met gezonde dosis fruit

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron en beeld: Nationale Groente- en Fruitdag

Ingrediënten
  • 2 zoete aardappels (2 à 3 plakken per portie)
  • 150 gram cottage cheese
  • 100 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 40 gram veldsla
  • 10 gram basilicum, grof gesneden
  • 2 eetleepels balsamicoazijn