Ingrediënten
  • 2x een pak Lange vingers à 175 gram per pak
  • 4 eetlepels boter, gesmolten
  • Een snufje zout
  • 2 pakken Man Chou verse roomkaas (100 gram per stuk)
  • 150 gram suiker
  • 400 milliliter verse slagroom (opklopbaar)
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 pak kloppudding vanille (Dr. Oetker 74 gram)
  • 400 milliliter volle melk
  • 5 grote, rijpe bananen in plakjes
Maayke
10 + 120 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 2x een pak Lange vingers à 175 gram per pak
  • 4 eetlepels boter, gesmolten
  • Een snufje zout
  • 2 pakken Man Chou verse roomkaas (100 gram per stuk)
  • 150 gram suiker
  • 400 milliliter verse slagroom (opklopbaar)
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 pak kloppudding vanille (Dr. Oetker 74 gram)
  • 400 milliliter volle melk
  • 5 grote, rijpe bananen in plakjes

Een dessert om van te smullen!

Dit gelaagde dessert met bananenpudding is de perfecte traktatie voor een gezellig thuisdiner met vrienden en familie. En het allermooiste is nog, dit dessert hoeft niet eens in de oven. Je kunt ‘m dus al van tevoren bereiden, zodat je later op de avond niet nog loopt te stressen in de keuken. Makkelijker kunnen we je het niet maken!

Zo’n lekker dessert heb je nog nooit gehad!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de bananenpudding lasagne:

  • Maak de bodem: Verkruimel in een middelgrote kom één pak Lange vingers en mix dit met de gesmolten boter en een snufje zout.
  • Druk het mengsel op de bodem van een kleine rechthoekige ovenschaal. Zet opzij.
  • Maak de vulling: Klop de verse roomkaas en de suiker in een grote kom tot een luchtige massa.
  • Klop daarna slagroom en vanille bij het mengsel tot stijve pieken vormen. Zet opzij.
  • Voeg in een middelgrote kom de puddingmix en klop samen met de melk. Laat de pudding 5 minuten staan tot het dikker wordt.
  • Vouw de vanillepudding in het roomkaas-mengsel.
  • Giet de helft van de vulling over de bodem in de ovenschaal.
  • Voeg een enkele laag gesneden bananenplakjes en daarover een enkele laag Lange vingers toe en giet de resterende helft van de vulling over de bovenkant.
  • Voeg nog een laag gesneden bananen en Lange vingers toe.
  • Laat de bananenpudding afkoelen in de koelkast voor ± 2 uur.
  • Top lasagne met wat slagroom, verkruimel er nog wat Lange vingers over en bedek de gaten met nog wat losse bananenplakjes.
  • Snijd en serveer. Geniet ervan!

Bekijk hieronder de video met de volledige instructie:

Lees ook: Recept: simpel custardtaartje met kersen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish