redacteur
30 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 4 kippenborsten
  • snufje zout en peper
  • 225 gram geraspte kaas
  • 250 gram zure room
  • 2 blikjes groene pepers (op sap)
  • 1 avocado
  • 1 tomaat
  • 2 eetlepels koriander

Klaar binnen 30 minuten!

Voor Mexicaanse lekkernijen mag je ons midden in de nacht wakker maken. Tortilla’s, nacho’s en burritto’s: we vinden het allemaal even lekker. Als we mogen kiezen, eten we ze stuk voor stuk het liefst met een flinke klodder zure room en veel gesmolten kaas. Toen we dit recept tegenkwamen voor Mexicaanse kipschotel met zure room en kaas, werden we dan ook meteen enthousiast en doken we direct de keuken in. En we werden niet teleurgesteld, want deze schotel is overheerlijk! En het mooiste: binnen 30 minuten heb je hem in elkaar geflanst. Wanneer ga jij hem proberen?

Een kleurrijke creatie!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de Mexicaanse kipschotel:

  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in.
  • Breng de kippenborsten op smaak met peper en zout.
  • Zet een koekenpan op het vuur en voeg twee eetlepels olie toe. Wanneer de olie heet is, leg je de kip in de pan en bak je deze ongeveer 3 minuten per kant.
  • Wanneer de kippenborsten gaar zijn, leg je ze op de bodem van de ovenschaal. Zorg ervoor dat ze niet te veel overlappen.
  • Neem een middelgrote kom en mix hierin 175 gram kaas, 100 gram zure room en 2 blikjes groene chilipepers (met het sap). Roer goed door elkaar en giet het mengsel vervolgens over de kip. Strooi daarna de overige geraspte kaas erover.
  • Bak de ovenschotel gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd intussen de avocado in blokjes, de tomaten in blokjes en de koriander in kleine stukjes.
  • Haal de schaal uit de oven en garneer de ovenschotel met de stukjes avocado, tomaten en koriander.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Mexicaanse smaken in de vorm van een makkelijke enchilada ovenschotel

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Natasha’s Kitchen | Beeld: Videostill