Sanne
45 min.
0 - 10 pers.
Ingrediënten
  • Chinese kool
  • 1 bosui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram kipgehakt
  • 2,5 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels mirin
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel maizena
  • Voldoende gyoza vellen

Zelf gyoza’s maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn

Ben jij ook zo dol op gyoza’s, maar denk je dat dit veel te ingewikkeld is om zelf thuis te maken? Niks is minder waar! TikTokker Anouk laat namelijk in een video zien hoe je met slechts een paar ingrediënten zelf thuis heel makkelijk dit lekkere gerechtje op tafel zet. 

Zelf maken

Het lijkt misschien lastig, maar eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk om zelf gyoza’s te maken. Op TikTok laat Anouk zien hoe zij deze snack zelf maakt. Je hebt er slechts een paar ingrediënten voor nodig en dan kun je al aan de slag. Heerlijk voor bij de borrel of als tussendoortje!

Zo maak je de gyoza’s:

  • Begin met het maken van de vulling. Snijd de Chinese kool fijn. Die kun je met de hand doen of met behulp van een keukenmachine. Zorg ervoor dat het echt heel kleine stukjes zijn.
  • Snijd daarna de bosui in kleine ringen en meng met de Chinese kool.
  • Pers twee knoflooktenen fijn en voeg dit bij het mengsel. Roer goed door.
  • Voeg het kipgehakt toe aan het mengsel en meng goed door elkaar.
  • Voeg tot slot de sojasaus, marin, sesamolie en maizena toe en meng tot een geheel.
  • Tijd om de gyoza’s te maken. Pak de vellen erbij en zet een bakje water klaar.
  • Neem een velletje en leg een kleine eetlepel van het mengsel in het midden.
  • Maak je vinger nat in het bakje water en ga hiermee over de rand van de helft van het vel. Hierdoor plakt hij straks makkelijker dicht.
  • Vouw de gyoza dubbel en vouw vervolgens aan een kant de vellen over elkaar heen totdat hij helemaal dicht is. Herhaal dit tot het mengsel op is.
  • Laat olie heet worden in een pan. Bak de gyoza’s in een aantal minuten goudbruin aan de ene kant en draai ze om. Bak de andere kant ook goudbruin en draai vervolgens weer terug op de platte kant.
  • Voeg een beetje water toe aan de pan, dek af met een deksel en laat een aantal minuten stomen op laag vuur.
  • Serveer de gyoza’s met sojasaus of een andere dip naar keuze.
  • Geniet ervan!

Om een nog beter beeld te krijgen van hoe je de lekkernij maakt, kun je ook onderstaande video van Anouk bekijken.

@anoukhomringhausenugc

MY FAVE ! ?? #gyoza #homemade #recept #tryon #foodtok

? Aesthetic – Tollan Kim

In de vriezer

Tot slot nog een handige tip van Anouk: je kunt gyoza’s namelijk gewoon invriezen. Maak er dus meteen genoeg, zodat je voor later iets in de vriezer kunt bewaren. Ideaal!

Ook lekker: Deze supermakkelijke kroketpasta is een grote hit op TikTok!

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: TikTok @anoukhomringhausenugc, Fem Fem | Beeld: Pexels