23 januari 2024
Sanne

En dat zónder lijmresten

We kennen het probleem allemaal: je hebt mooi servies gekocht, maar er zit nog een prijssticker op die er maar niet af wil. Althans, niet zonder dat er allemaal lijmresten achterblijven. Zo’n sticker kan behoorlijk hardnekkig zijn, maar gelukkig zijn er overal handige trucjes voor! Wij zetten er drie op een rij. 

1. Glasreiniger en keukenpapier

We beginnen meteen met onze favoriete tip. Je hebt hiervoor maar twee dingen nodig, die je waarschijnlijk al in huis hebt: glasreiniger en keukenpapier. Spuit wat glasreiniger op de sticker, doe er wat keukenpapier op en spray ook dit in met glasreiniger. Wrijf even heen en weer en voilà, in een beweging haal je de sticker én alle lijmresten eraf. We wisten niet dat het zó makkelijk kon zijn!

@the_gooch

The right way to take the price tag off of your goods #fyp #lifehack #lifehacks #pricetag #viral #foryou

? original sound – The Gooch

2. Hete lucht

Pak de föhn erbij en kies de warmste instelling. Houd het apparaat op zo’n twee centimeter afstand boven de sticker zodat het kan opwarmen. Na een minuutje merk je waarschijnlijk al dat de lijm loslaat, waardoor je de sticker er heel gemakkelijk aftrekt. Let wel op: kijk of het item waar de sticker op zit tegen hitte kan.

3. Olie

En tot slot, een tip waarvoor je olie nodig hebt. Dit kan zowel olijf- als zonnebloemolie zijn. Dit kun je proberen als een product niet tegen hitte kan. Giet een ruime hoeveelheid olie op een vel keukenpapier en wrijf zachtjes over de sticker. Na zo’n twee minuten glijdt de sticker er makkelijk af.

Dankzij deze tips heb je nooit meer last van stickers die op servies vast blijven plakken. Bovendien kun je dezelfde tips gebruiken voor stickers op het raam, de muur, een vaas of noem maar op. Thank us later! 

Lees ook: 8 tips: zo hou je Dry January beter vol

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: TikTok @the_gooch, Libelle | Beeld: Adobe Stock