Wat een goed idee!

TikTok weet ons iedere keer weer te verrassen met de meest bijzondere recepten die ook nog eens ontzettend lekker zijn. Dat geldt voor de pasta met feta, de pasta chips en de nieuwste toevoeging: popcorn met Maltesers. Scroll snel naar beneden, want we leggen je uit hoe je het zelf maakt! 

 

@foodttik

We hebben dit heerlijke recept te danken aan TikTok-gebruiker @foodttik die hiermee een hoop mensen heeft blij gemaakt. Het filmpje heeft al meer dan 80.000 likes gekregen, en veel kijkers hebben het zelf geprobeerd. En wij snappen het wel, want de combinatie klinkt hemels!

Zo maak je het

In het filmpje zien we hoe de TikTok-chef een paar Maltesers in een pan gooit. De pan staat op medium vuur. Vervolgens giet ze er gesmolten boter over, om de chocoladeballetjes te laten smelten. Daar komen de popcornpitten bovenop en daarna mix je alles door elkaar. Zet vervolgens het vuur laag en doe de deksel op de pan. De popcorn zal snel gaan poppen en een laagje chocolade krijgen. Het resultaat, heerlijke popcorn!

@foodttik #HotChocolate #foodttik #food #christmas #baking #popcorn #chocolatepopcorn #yum #delicious #foryou #fyp ? original sound – foodttik

Uitproberen

Het recept brengt wel een paar risico’s met zich mee. Zo hadden sommige kijkers het probleem dat de popcorn niet gepopt was en de Maltesers loeiheet waren. Dit kun je oplossen door de volgende keer meer boter te gebruiken of de chocolade pas toe te voegen wanneer de popcorn klaar is. Je moet dus even je draai in vinden, maar als het lukt heb je wel een smakelijke snack.

Lees ook: Recept: popcorn met pindakaaskaramelsmaak

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Tyla | Beeld: Pexels