Jaimy Boer
15 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 60 gram popcornmaïs
  • Plantaardige olie
  • Zout
  • 170 gram honing
  • 120 gram pindakaas (zonder toegevoegde suiker)
  • 1/2 theelepel vanille-extract

Wat een lekker idee!

Gordijnen dicht en film aan: soms heb je dagen dat je je even helemaal wilt terugtrekken. En een dagje op de bank is niet compleet zonder zelfgemaakte popcorn op schoot. Met dit recept maak je popcorn moet zoete pindakaaskaramelsmaak. Dat wordt graaien! 

Gebruikers van de mobiele website vinden de ingrediënten onderaan het recept.

Zo maak je de popcorn met pindakaaskaramelsmaak:

  • Verhit een grote pan op middelhoog vuur en bedek de bodem met plantaardige olie.
  • Voeg de maïskorrels toe als de olie heet is. Schud de pitten om het te verdelen en doe een deksel op de pan waarmee je niet volledig de pan bedekt. Hierdoor kan de stoom ontsnappen.
  • Zodra de eerste maïskorrel springt, doe je het deksel er helemaal op. Schud de pan heen en weer om de korrels gelijkmatig te verdelen.
  • Haal de pan van het vuur als er steeds meer seconden tussen de pops zitten. Giet de popcorn in een kom om af te koelen. Houd goed in de gaten dat de ongepofte korrels uit de kom blijven, anders kan de combinatie met de pindakaas gevaarlijk zijn voor je tanden.
  • Zout de popcorn lichtjes op smaak.
  • Meng de honing en suiker in een kleine steelpan en breng aan de kook. Laat het ongeveer 2 minuten sudderen en haal daarna van het vuur.
  • Voeg de pindakaas toe aan de pan en roer krachtig tot alles is gesmolten. Meng daarna de vanille erdoor.
  • Giet meteen de pindakaaskaramel over de popcorn en roer met een houten lepel met lange steel tot alles bedekt is.
  • Laat minimaal 10 minuten afkoelen voordat je het serveert.
  • Genieten maar!

Ook lekker: TikTok-hack: zo maak je heel makkelijk M&M’s-popcorn

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Unsplash, Robert Anasch