Ingrediënten
  • 1 pak instant noedels
  • 1 ei
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1/2 eetlepel chilivlokken (of minder als je niet van pittig houdt)
  • 1-2 eetlepels water
  • Lente-ui en allesbehalve de kruiden uit het pakje
10 min.
1 pers.

Geloof ons: dit wil je proberen

Als student had je vast een paar pakjes in de kast liggen en ook menig tiener is er dol op: instant noedels. Ideaal om snel een warme hap te eten, maar een culinair hoogstandje is het niet echt te noemen. Toch kun je de makkelijke instant noedels een behoorlijke upgrade geven, zo bewijst deze TikTok-hack wel. Met wat boter, bruine suiker, knoflook en chilivlokken is dat natuurlijk ook niet zo gek. Wij leggen je uit hoe je je instant noedels omtovert tot een heerlijk maaltje. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo ga je te werk

  • Kook de noedels in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zorg ervoor dat je ze niet overkookt. Giet het water af en zet opzij.
  • Verhit de boter in een koekenpan op hoog vuur. Doe de knoflook in de pan en vermeng met de gesmolten boter.
  • Voeg vervolgens de sojasaus en de chilivlokken toe aan de pan en roer goed door. Roer de bruine suiker hier doorheen, gevolgd door een klein beetje water.
  • Doe de gekookte noedels in de koekenpan. Zorg ervoor dat de noedels goed vermengd zijn met de saus.
  • Leg de noedels aan de ene kant van de pan en bak aan de andere kant een eitje. Breek het eigeel en meng met de noedels.
  • Doe de noedels in een bakje en garneer met lente-ui en eventueel de olie uit het pakje. Laat de kruiden uit het pakje achterwege.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Recept: udon-noedels met gamba’s

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Easy Peasy Pan | Beeld: Videostill Easy Peasy Pan

Ingrediënten
  • 1 pak instant noedels
  • 1 ei
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1/2 eetlepel chilivlokken (of minder als je niet van pittig houdt)
  • 1-2 eetlepels water
  • Lente-ui en allesbehalve de kruiden uit het pakje