Ingrediënten
  • 200 gram udon-noedels
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram kool, fijngesneden
  • 1/2 theelepel suiker + 1/2 theelepel
  • 1 theelepel sojasaus + 1,5 eetlepels
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 200 gram gamba’s
  • chilivlokken, naar smaak
  • 3 eetlepels oestersaus
  • Bosui, gesnipperd, naar smaak
14 min.
2 pers.

Deze noedels zijn klaar in 15 minuten!

Vliegensvlug een heerlijk gerecht op tafel zetten? Je bent hier aan het juiste adres! Deze udon-noedels met gamba’s zijn om je vingers bij af te likken en binnen een mum van tijd klaar. Duik maar meteen de keuken in.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe bereid je de udon-noedels met gamba’s?

  • Bereid de udon-noedels volgens de verpakking en doe de noedels in een kom. Roer de sesamolie door de noedels en zet apart.
  • Verhit de olijfolie in een (wok)pan op een hoog vuur. Voeg de kool toe en roerbak de kool 2 minuten.
  • Voeg 1/2 theelepel suiker en 1 theelepel sojasaus aan de kool toe en roer goed door. Bak nog 2 minuutjes.
  • Voeg de knoflook en gamba’s toe en roer goed door. Breng eventueel op smaak met wat chilivlokken. Bak de gamba’s gaar.
  • Doe de noedels en de oestersaus in de pan en voeg daar nog de overgebleven suiker en sojasaus aan toe. Roer goed door.
  • Voeg als laatst nog wat bosui toe en klaar is Kees!

 

Ook lekker: Ziti uit de oven met 5 kazen

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Marion’s Kitchen | Beeld: Videostill YouTube

Ingrediënten
  • 200 gram udon-noedels
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram kool, fijngesneden
  • 1/2 theelepel suiker + 1/2 theelepel
  • 1 theelepel sojasaus + 1,5 eetlepels
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 200 gram gamba’s
  • chilivlokken, naar smaak
  • 3 eetlepels oestersaus
  • Bosui, gesnipperd, naar smaak