Christel
40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 kilo flespompoen, geschild en in stukjes gesneden
  • 2 á 3 eetlepels rode currypasta
  • 270 milliliter kokosroom
  • Koriander naar smaak - optioneel

Je hoeft er bijna niets voor te doen

Pompoen is al lang niet meer iets wat alleen wordt gebruikt ter decoratie. Tegenwoordig wordt het ook vaak gebruikt in de lekkerste recepten. Heb je zin in een makkelijk en simpel soepje? Maak dan eens deze heerlijke, Thaise pompoensoep. Je hebt er maar vier ingrediënten voor nodig.

Hoe maak je de pompoensoep?

  • Doe de pompoenstukjes in de pan en voeg de currypasta toe, zet op het vuur en roer door.
  • Voeg na een paar minuten de kokosroom en zo’n 500 milliliter water toe. Breng aan de kook.
  • Draai het vuur laag en laat de pan zo’n 30 minuten op het vuur staan.
  • Laat de soep 10 minuten koelen en pureer de pompoen met een staafmixer.
  • Voeg wat extra water toe als de soep te dik is.
  • Breng op smaak met wat koriander.
  • Geniet ervan!

Variatietip: ook erg lekker met wat pompoenpitten en feta.

Lees ook: Bloemkoolsoep met 5 ingrediënten

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: 4 ingrediënts | Beeld: Unsplash