05 oktober 2018
Tjitske

Door je aan de gouden regel te houden ben je een stap dichterbij een opgeruimde en schone keuken.

Je huis, een plek waar geleefd wordt. Zeker de keuken is een plek waar weleens rommel ontstaat omdat je er nu eenmaal leeft. Je kookt er, je wast er af, je smeert boterhammen en zet koffie. Misschien heb je wel een mooie grote leefkeuken waar je ook ontbijt en waar kinderen spelen. Maar, waar geleefd wordt, ontstaat ook troep. Houd je daarom aan deze ene gouden regel om de meeste troep te voorkomen en een opgeruimde en schone keuken te behouden.

Prul: leuk. Troep: niet leuk.

De keuken

Een paar prulletjes in de keuken zoals op de foto lijkt heel leuk. Een prachtige staande mixer, die slowjuicer waarvan je zweerde hem iedere dag te gebruiken, een luxe koffiezetapparaat. Misschien heb je zelfs wel een machine voor verse pasta? Heel leuk allemaal, maar hoe vaak gebruik je het nu echt? Vaak staat het eigenlijk alleen maar in de weg stof te vangen…

De gouden regel

Trommelgeroffel, hier is-ie dan. Die gouden regel: als je het niet iedere dag gebruikt, hoort het in de kast. Deze regel zorgt ervoor dat je apparaten en andere keukenbenodigdheden die je niet iedere dag nodig hebt selecteert en uit het zicht zet. Je koffiezetapparaat die je iedere dag gebruikt heeft sowieso recht op dat plekje op het aanrecht.

Aan de kant

De gigantische staande mixer die práchtig is maar stof staat te vangen omdat je toch minder vaak bakt dan je dacht: in de kast ermee. De gouden regel beperkt zich niet alleen tot apparaten, ook de spatels en pollepels moeten eraan geloven. Zet alleen het keukengerei dat je dagelijkst gebruikt naast je fornuis of hang ze aan een rails. De spullen die je minder gebruikt gaan in een lade.

Tip

Pas de gouden regel toe in iedere ruimte van je huis. Alles wat niet dagelijks gebruikt wordt, moet aan de kant. Vooral in de slaapkamer en in de badkamer is dit een uitkomst.

Lees ook: Zo slijp je een bot mes zonder messenslijper

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: TheKitchn | Beeld: Unsplash