Christel
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 grote uien
  • 65 gram bloem
  • 1 eetlepel maizena
  • Snuf uienpoeder
  • Snuf knoflookpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 240 milliliter karnemelk
  • 225 gram panko
  • 115 gram Buffalo-saus

Leuk om dit weekend te maken

Het weekend staat voor de deur en dat betekent voor velen dat er iets minder gezond mag worden gegeten. Heb jij zin in een lekkere snack? Deze pittige uienringen zijn de tijd en moeite zeker waard! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Wat moet je doen?

  • Verwarm de Airfryer voor op 200 graden.
  • Snijd de uien in ringen.
  • Doe de bloem, maizena, paprikapoeder, uienpoeder en knoflookpoeder in een kom en roer door.
  • Schenk de karnemelk bij de bloem en roer tot een egaal mengsel. 
  • Dip elke uienring in het karnemelkmengsel en leg de uienring daarna in de panko.
  • Probeer de panko over de hele uienring te verdelen.
  • Herhaal tot alle uienringen zijn bedenkt met het beslag en de panko.
  • Doe de uienringen in de Airfryer en bak ze zo’n 10 minuten.
  • Dip beide kanten van de uienringen in de buffalo-saus* en doe de uienringen weer terug in de Airfryer.
  • Bak de uienringen 5 tot 8 minuten of tot ze krokant zijn.
  • Serveer met mayonaise.
  • Geniet ervan!

*Buffalo-saus

Buffalo-saus is een typische Amerikaanse saus. Je kunt de saus bij diverse webshops bestellen, maar je kunt ook zelf een simpele variant van deze saus maken.

Wat heb je nodig voor de saus?

Hoe maak je de Buffalo-saus?

  • Smelt de boter in een sauspan op een middelhoog vuur. Haal de pan van het vuur. 
  • Roer de knoflookpoeder en Frank’s saus door de boter tot alles goed is vermengd.
  • Laat even afkoelen en de saus is klaar voor gebruik.

Lees ook: Recept: tosti tonijn-cheddarkaas

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Lisa Kitahara, Inspired Taste | Beeld: videostill