Ingrediënten
  • Een poffertjespan
  • 50 gram witte jasmijnrijst, gekookt
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 50 gram + 2 eetlepels suiker
  • 250 milliliter water
  • 130 gram + 1 eetlepel rijstebloem
  • 25 gram geraspte kokos
  • Zout naar smaak
  • Zonnebloem olie om de pan mee in te vetten
  • Optioneel: fijngesneden lente-ui
30 min.
4 pers.

Deze Thaise poffertjes zijn verrukkelijk!

In Nederland staan we bekend om onze Hollandse poffertjes. Eerlijk is eerlijk, poffertjes zijn ook wel een van de smakelijkste Hollandse lekkernijen. Toch zijn er ook andere manieren om poffertjes te maken, zoals het Thaise gerecht khanom khrok. Deze Thaise poffertjes gemaakt van onder andere gekookte rijst en kokosmelk, zijn een lekkernij die we zeker eens in de Hollandse keuken moeten maken!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Je maakt voor dit recept twee keer een beslag. Begin met het maken van het eerste beslag: combineer in een kom de gekookte rijst, 50 milliliter kokosmelk, 2 eetlepels suiker, 250 milliliter water, 130 gram rijstebloem, geraspte kokos en zout naar smaak. Meng tot een glad beslag. Zet opzij.
  • Maak nu het tweede beslag: combineer 150 milliliter kokosmelk, 50 gram suiker, 1 eetlepel rijstebloem en zout naar smaak en mix tot een egaal beslag.
  • Zet de poffertjespan op het vuur en smeer de pan in met wat zonnebloemolie.
  • Schenk in de kuiltjes van de verwarmde poffertjespan tot de helft het eerste beslag. Bak ± 3 minuten.
  • Schenk vervolgens het tweede beslag erover tot de rand van elk kuiltje. Voeg eventueel wat fijngesneden lente-uitjes toe aan het beslag. Bak 3 minuten.
  • Draai de poffertjes met een vork om en bak de andere zijde nog 1 minuut in de poffertjespan.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Thaise komkommersalade met pinda’s

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Culy, Crafts to Crumbs | Beeld: Videostill YouTube

Ingrediënten
  • Een poffertjespan
  • 50 gram witte jasmijnrijst, gekookt
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 50 gram + 2 eetlepels suiker
  • 250 milliliter water
  • 130 gram + 1 eetlepel rijstebloem
  • 25 gram geraspte kokos
  • Zout naar smaak
  • Zonnebloem olie om de pan mee in te vetten
  • Optioneel: fijngesneden lente-ui