Maayke
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 kipfilets
  • Grof zeezout
  • 150 gram panko (Japans paneermeel)
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 100 gram bloem
  • 2 eieren
  • Plantaardige olie om in te bakken
  • 1 citroen

Zelf kipschnitzel maken is toch het allerlekkerst

In iedere supermarkt kunnen we tegenwoordig kipschnitzels kopen. Lekker, maar niet zo lekker als wanneer je je zelf maakt. Maar dat kost je toch ontzettend veel tijd in de keuken? Welnee! In totaal sta je hiervoor ongeveer een halfuurtje in de keuken en geloof ons, die extra tijd in de keuken is het zeker waard! Zo krokant, goudbruin en smaakvol heb je je kipschnitzel nog nooit gegeten.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Snijd beide kipfilets horizontaal door, zodat je van één kipfilet twee dunnere filets maakt.
  • Spreid de filets uit op een plank, bedek met bakpapier en sla met een deegroller of lege wijnfles op de dikkere stukken vlees zodat de plakken overal even dun zijn. De filets mogen niet veel dikker zijn dan ongeveer een halve centimeter.
  • Strooi royaal grof zeezout over de beide zijden van de kipfilets. Laat het zout enkele minuten intrekken tot het zout op het vlees is gaan smelten.
  • Controleer of de panko fijn is. Zitten er grotere stukken panko in de verpakking, voeg dan 200 gram panko toe aan een afsluitbare zak en sla met de deegroller de panko fijn.
  • Zet een bord klaar met de bloem, een bord met 2 losgeklopte eieren en een bord met de panko. Mix de Parmezaanse kaas door de panko .
  • Pak de filets erbij en dep met een keukenpapier beide zijden van de filets droog. Ook het overtollige zout wordt hierdoor opgenomen.
  • Verhit een diepere koekenpan met een laag van minimaal 2 centimeter plantaardige olie.
  • Haal één voor één de kipfilets door de bloem, de eieren en de panko.
  • Bak één voor één de filets en blijf ze gedurende het bakken omdraaien, zodat beide zijden van de filet krokant en goudbruin worden. Leg de kipfilets na het bakken op een rooster boven een bakplaat.
  • Serveer de kipschnitzels met een partje citroen.
  • Eet smakelijk!

Bekijk hieronder de video met volledige instructie:

Ook lekker: Romige Franse uiensoep

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Marion’s Kitchen | Beeld: Videostill YouTube