15 juli 2020
Roos

Toetjesliefhebbers kunnen in dit restaurant hun geluk niet op

Ben jij diegene die tijdens het voorgerecht al uitkijkt naar het toetje? Verkies jij een nagerecht boven een voorgerecht? Dan hebben wij goed nieuws. Een heus toetjesrestaurant opent binnenkort in Apeldoorn haar deuren. En je raadt het al: in dit restaurant worden alleen maar toetjes geserveerd. 

De Dessert Club

Een kaasplank als dessert? Menig toetjesliefhebber vraagt zich voortdurend af waarom mensen dit in hemelsnaam bestellen. Voor de zoetekauwen onder ons bestaat er niets lekkerder dan een romige tiramisu, crème brûlée of een gigantische sorbet met verse vruchten. Restauranteigenaar Tim Koldenhof begrijpt dit als geen ander en besloot het restaurant De Dessert Club te beginnen. Aan Editie NL legt hij uit wat het concept van dit gloednieuwe restaurant precies inhoudt.

Overgevlogen vanuit Bali

“Ik zag dat ze op Bali een soortgelijk restaurant hebben. Daar ben ik naartoe gegaan en toen dacht ik: dat moeten we naar Nederland halen”, vertelt Tim aan Editie NL. Samen met de beste patissiers van Nederland heeft de eigenaar van De Dessert Club een 7-gangenmenu samengesteld. “Er staan dus alleen desserts op”, legt hij uit.

Fancy toetjes

Slecht nieuws voor de liefhebbers van tiramisu of een gigantische dame blanche: dit staat volgens de restauranteigenaar niet op de kaart. Naar eigen zeggen is het 7-gangendiner een stuk culinairder. “We hebben bijvoorbeeld een slush puppie van sinaasappel met een parfum rozenblaadjes”, legt Tim uit. Voor nu is het restaurant een pop-up variant, maar mocht het een daverend succes zijn, blijft het restaurant misschien bestaan.

Vanaf 23 juli opent De Dessert Club haar deuren in Apeldoorn. Voor het menu betaal je 55 euro, exclusief drankjes. 

Ook lekker: Irish coffee-ijsjes met Baileys

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Unsplash