Ingrediënten
  • 1 komkommer
  • 1 sjallot
  • 2 lente-uitjes
  • 1 rode peper
  • Verse koriander
  • 30 gram gebrande pinda's
  • 2 eetlepels vissaus
  • Sap van 1/2 limoen
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 of 2 teentjes knoflook
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 2 theelepels suiker
Marlieke
10 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 komkommer
  • 1 sjallot
  • 2 lente-uitjes
  • 1 rode peper
  • Verse koriander
  • 30 gram gebrande pinda's
  • 2 eetlepels vissaus
  • Sap van 1/2 limoen
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 of 2 teentjes knoflook
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 2 theelepels suiker

In 10 minuten zet je deze veelzijdige salade op tafel

Met komkommer kun je alle kanten op. We eten onze komkommersalade met yoghurt en dille, met feta en tomaatjes, of met azijn en olie. Iedere streek kent zijn eigen variatie. Deze versie van de komkommersalade komt uit Thailand en barst van de smaak. Het is een gezond bijgerecht bij de BBQ of picknick, maar kan ook worden gegeten bij het diner of als lichte lunch. Tien minuutjes in de keuken en hij staat op tafel. Geloof ons: deze salade heeft alle ingrediënten om een nieuwe favoriet te worden.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

De Thaise komkommersalade maak je zo:

  • Snijd de komkommer in de lengte door de helft. Herhaal met beide helften totdat je een aantal lange komkommerstengels hebt. Snijd deze stengels in de breedte zodat je rechthoekige stukken krijgt. Doe de komkommerstukken in een saladekom.
  • Snijd de sjalot, de lente-ui, de rode peper en de verse koriander in kleine stukjes. Voeg al deze ingrediënten toe aan de saladekom.
  • Meng de vissaus, limoensap, sojasaus, gesneden knoflook, cayennepeper en suiker al roerend tot de suiker is opgelost. Proef of de saus niet te zuur is, voeg anders meer suiker toe.
  • Schenk de dressing over de salade en roer alles goed door.
  • Snijd de pinda’s en meng deze door de salade.
  • Serveer met nog meer koriander en limoenschijfjes ter garnering.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Deze truc met Verstegen-kruidenpotjes ontdekken we nu pas

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Spruce Eats | Beeld: Videostill The Spruce