Roos
10 + 40 min.
7 pers.
Ingrediënten
  • 200 gram maizena
  • 1 ei
  • 80 gram suiker
  • 100 gram boter
  • Discodip decoratiestrooisel (optioneel)

Voor deze heerlijke koekjes heb je maar 4 ingrediënten nodig

Is het een druilerige zondag en heb je zin om iets te bakken – en op te eten? Grote kans dat je eerst langs de supermarkt moet om je ingrediënten te scoren. En daar had je nou net géén zin in. Niets aan de hand, aangezien je voor deze heerlijke maizena koekjes waarschijnlijk alle ingrediënten al in huis hebt. Bakken maar!

Een luchtig en krokant koekje.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de Surinaamse maizena koekjes:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Mix de boter, ei en suiker tot een glad geheel. Voeg vervolgens beetje bij beetje de maizena toe. Mix ondertussen door tot er een glad mengsel ontstaat.
  • Maak één grote bol van het deeg en trek daar vervolgens kleine plukjes deeg uit. Rol kleine balletjes en plaats deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Druk vervolgens alle bolletjes plat met een vork. Eenmaal horizontaal en eenmaal verticaal, zodat er een ruitvormig patroon op elk koekje ontstaat. Dip ondertussen de vork in wat maizena, zodat de vork niet aan de koekjes plakt.
  • Optioneel: strooi wat discodip decoratie over de koekjes voor een vrolijke uitstraling.
  • Bak voor ± 20 minuten. Laat de koekjes vervolgens op de bakplaat volledig afkoelen.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: overheerlijke caramel carrot cake

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: VfoodJourney | Beeld: Videostill YouTube