22 augustus 2019

De Listeria-bacterie is gevonden in de plakjes leverworst van Albert Heijn

Heb jij onlangs boodschappen gedaan bij Albert Heijn? Dan is het oppassen geblazen. In de leverworst van de Albert Heijn zit namelijk de listeria-bacterie. Deze bacterie geeft grieperige verschijnselen en ook een voedselvergiftiging ligt op de loer. Voor mensen met een zwakke weerstand of zwangere vrouwen kan een besmetting erg gevaarlijk zijn. 

Check voor de zekerheid je koelkast!

Leverworst

Het gaat om het plastic bakje leverworst. Je vindt dit bakje in het gekoelde tapasschap van bekende supermarkt. De listeria-bacterie is gevonden in de bakjes met een maximale houdbaarheidsdatum van 2 september 2019. Het gaat alleen om de bakjes met deze specifieke houdbaarheidsdatum! De supermarkt roept mensen op om de plakjes leverworst absoluut niet te eten, aangezien een voedselinfectie op de loer ligt. De gedupeerden mogen de bakjes terug brengen naar de Albert Heijn-filialen en krijgen vervolgens hun geld retour.

Een afbeelding van AH Leverworst

Lastig

Onlangs werden verschillende vleeswaren van andere supermarktketens als Deen en Boni ook teruggeroepen vanwege de listeria-bacterie. IJsbrand Velzeboer, expert voedseltechnologie, gaf eerder in het AD aan dat de bacterie listeria een lastig te bestrijden soort is. “Het is een rotzak die een nare eigenschap heeft dat hij blijft doorgroeien tot in de koelkast. Bij 4 tot 7 graden doet hij het best goed, terwijl andere bacteriën en schimmels dan veel langzamer groeien. ”

Lees ook: 7 manieren om aangekoekte resten van een glazen ovenschaal te verwijderen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Videostill YouTube, Albert Heijn