Een broodje ‘pulled pork’ van een bananenschil

Ben je klaar voor een heel bijzonder gerecht? Dan gaan wij je eens verrassen met wat spannends. Op het gebied van vleesvervangers duiken namelijk één voor één nieuwe variaties op. En de variant van vandaag spant de kroon. Overgevlogen vanuit Venezuela en Brazilië: de bananenschil als vleesvervanger. Serieus? Ja serieus. 

Durf jij deze vleesvervanger te proberen?

Bananenschil

Normaal gesproken slinger je een bananenschil met een boog de prullenbak in. Je eet immers alleen de binnenkant op. Toch blijkt dat je met de schil een gerecht kunt bereiden, aangezien de structuur van de schil op de structuur van een stukje vlees zou lijken. Daar komt nog bij: het gerecht is heel makkelijk te bereiden.

Recept

Volgens foodblogger The Stingy Vegan is het maken van een bananenschil gerecht allesbehalve moeilijk. Ze noemt het recept een vegan pulled pork. De bananenschillen worden gebakken alsof het pulled pork is. De schillen komen terecht op een vers broodje, inclusief koolsalade en barbecuesausje.

Zo maak je de vegan pulled pork

  • Was de bananenschil goed af. Snijd de boven- en onderkant van de bananenschil af en schraap het witte gedeelte met een lepel van de binnenkant af.
  • Snijd de schil met een vork in reepjes en snijd in reepjes van ongeveer 2 centimeter lang.
  • Voeg de schillen in een kom samen met een scheut olijfolie. Voeg naar smaak paprikapoeder, chilipoeder, mosterd, knoflookpoeder, uienpoeder en komijnzaad toe en roer alles goed door.
  • Zet een pan op het vuur en bak de schillen. Voeg een klein scheutje water toe, zodat de schillen ietwat gestoomd worden.
  • Bak tot de schillen zacht genoeg zijn om door te bijten, maar pas op dat het niet papperig wordt.
  • Serveer de schillen op een broodje met coleslaw of gewone sla en een flinke dot barbecuesaus.

Lees ook: Expert legt uit: ‘Is brood een dikmaker?’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: ELLE eten, The Stingy Vegan| Beeld: PxHere