Jasmijn
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 vanillestokje
  • 160 gram suiker
  • 160 gram eidooier
  • 100 milliliter jonge jenever of wodka

En het is nog snel klaar ook!

Bij ‘advocaat’ heb je waarschijnlijk meteen een beeld van oude mensen met kleine glaasjes op schoot. In die glaasjes zit dan gele vla met een toef slagroom. Advocaat is inderdaad een populair drankje bij ouderen, maar het is geschikt voor iedereen. Wil je zelf een keer advocaat maken? Wij hebben een simpel recept voor je.

Sterk en zoet

De kracht van advocaat zit hem in de combinatie van sterke drank met een zoet element. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en het maken ervan kost niet veel tijd. Bovendien kun je het makkelijk in grote hoeveelheden maken, waardoor je er lang van kunt smullen. Bij de slijterij gebruikt men er vaak brandewijn voor, wat een heel zoet resultaat oplevert. Wij laten je vandaag een variant zien waarvoor je jonge jenever of wodka kunt gebruiken. Net zo lekker, maar net iets minder zoet. Wij gaan dit binnenkort zeker proberen!

Zo maak je zelf advocaat:

  • Zet een grote pan water op het vuur, met daarop de kom die je wilt gebruiken om de advocaat au bain-marie te smelten.
  • Zet alvast een maatbeker in de koelkast.
  • Schraap het vanillestokje uit. Pak de metalen kom en doe daar de pitjes, de eidooiers en de suiker in. Klop het geheel los.
  • Voeg de drank aan het geheel toe en zet de kom op de pan. Verwarm het geheel al roerend tot een temperatuur van 63 graden (gebruik een thermometer).
  • Haal de kom van de pan af en giet de advocaat in de maatbeker. Verwijder eventuele klontjes uit het mengsel.
  • Laat de advocaat zo snel mogelijk afkoelen in de maatbeker. Roer hem gedurende het afkoelproces goed door.
  • Doe de advocaat in potten of flessen en zet het op een koele plek. Je kunt het daar tot wel drie weken lang bewaren.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Cocktail om te nippen: Werthers likeur met zoete karamelsmaak

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Favor Flav | Beeld: Pixabay