Jaimy Boer
15 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 1 liter wodka (40%)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 zakken Werthers
  • 200 milliliter houdbare slagroom

Heerlijk zoet en sterk!

Naast het bakken van taarten en koken van maaltijden, vinden we het bij Kookfans ook heerlijk om cocktails te testen. We werden dan ook ontzettend blij toen we het recept voor een echte Werthers likeur vonden. We vertellen je hoe je ‘m maakt! 

Gebruikers van de mobiele versie van deze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de Werthers likeur:

  • Zet een afsluitbare pot klaar.
  • Doe hier de wodka, vanillesuiker en de Werthers in.
  • Laat het staan tot de snoepjes opgelost zijn. Schud de pot regelmatig zodat er niets aan de onderkant blijft kleven.
  • Voeg daarna de houdbare slagroom toe en schud alles nogmaals goed door elkaar.
  • Schenk het meteen in met wat ijsklontjes of bewaar het in de koeling.
  • Genieten maar!

Langer houdbaar

Wil je nog langer van deze zoete likeur genieten, dan kun je in plaats van slagroom gecondenseerde melk gebruiken. Hierdoor is het langer houdbaar en net zo lekker. Om de karamelsmaak nog sterker te maken, kun je ook meer Werthers toevoegen. Vergeet de ijsklontjes niet, voor een heerlijk ijskoud drankje!

Lees ook: Recept: boozy warme chocolademelk met Baileys

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Kookfans | Beeld: iStock