Ingrediënten
  • 10 Gieser Wildeman peren
  • 500 milliliter rode port
  • 300 milliliter Licor 43
  • 150 milliliter honing
  • 3 kaneelstokjes
  • Steranijs
  • 5 kruidnagels
  • Optioneel: kaneelijs
11 oktober 2018
10 + 60 min.
4 - 6 pers.

Zo maak je stoofpeertjes nog lekkerder!

Het seizoen voor de Nederlandse stoofperen is weer aangebroken. De bekende Gieser Wildeman peren uit Nederland zijn vanaf oktober tot februari verkrijgbaar in de supermarkten. We kennen dit gerecht natuurlijk wanneer het bereid is in rode wijn. Maar wat dacht je van deze twist met Licor 43? Zo maak je de stoofpeertjes nét wat lekkerder!

De dagen worden weer donkerder en kouder, dus tijd om de stoofperen weer op tafel te zetten.

Zo maak je ze:

  • Schil de 10 stoofperen en snijd de onderzijde van de peer eraf. Op deze manier kunnen ze goed blijven staan in de pan en op het bord. Het steeltje aan de bovenzijde kun je laten zitten.
  • Schenk de rode port en de Licor 43 in een pan en vul aan met water totdat de peertjes onder staan.
  • Voeg de kaneelstokje, steranijs en de kruidnagels toe. Laat 1 uur sudderen op laag vuur.
  • Schep na een uur de peren uit de pan en leg ze naast elkaar op een bord of in een schaal.
  • Voeg bij het overgebleven vocht in de pan de honing toe en laat de saus inkoken op middelhoog vuur.
  • Maak elk bord op met één of meerdere stoofpeertjes en serveer met de saus en eventueel een bolletje kaneelijs.

Lees ook: High tea als een royal: dit is het scones recept van koningin Elizabeth

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Licor 43 | Beeld: videostill, fotomontage

Ingrediënten
  • 10 Gieser Wildeman peren
  • 500 milliliter rode port
  • 300 milliliter Licor 43
  • 150 milliliter honing
  • 3 kaneelstokjes
  • Steranijs
  • 5 kruidnagels
  • Optioneel: kaneelijs