Maayke

Lingeriemodellen houden hun figuur niet voor niets zo slank

Denk je aan lingeriemodellen, dan denk je aan een superstrak lichaam. Een lang, slank figuur zal gedeeltelijk in de genen zitten, maar het komt de knappe modellen niet aanwaaien. Een aantal bekende modellen deelden hun dagelijkse dieet én trainingen om superfit te blijven.

Zo trainen ze elke dag met een personal trainer en worden ze geadviseerd door de beste voedingsdeskundigen ter wereld.

Voeding

Modellen verdienen hun geld door er gezond en fit uit te zien op de catwalk. Door de hoge concurrentie in de modellenwereld wordt de werkdruk nog hoger. Desondanks delen de lingeriemodellen tips met elkaar. Zo ook de tips die de voedingsdeskundige Vanessa Parker met de modellen deelt op het gebied van eten en drinken.

Havermout

De modellen starten hun dag met havermout als ontbijt. Dit ontbijt zit vol met volle granen. Havermout zorgt er niet alleen voor dat je langer verzadigd bent, maar het zit ook boordevol koolhydraten dat zorgt voor voldoende brandstof om de dag door te komen.

Groene smoothie

Na de eerste sporttraining in de ochtend, worden de modellen geadviseerd om een groene smoothie te drinken, in plaats van het eten van een kleine maaltijd of snack. Met name een groene smoothie is de beste keus omdat deze vol zit met vitaminen en mineralen. Dit maakt het een gemakkelijke manier om dagelijks de aanbevolen hoeveelheid groente- en fruit binnen te krijgen. Een andere optie is het eten van een groene salade om goed gehydrateerd te blijven.

Suiker vermijden

Er is geen ruimte voor zoetigheid in een super gezond dieet volgens Vanessa. Zoete snoepjes, koekjes en snacks zijn dus geen dagelijkse etenswaren voor de modellen.

Eigen eten klaarmaken

Nog een tip van de deskundige: maak altijd je eigen maaltijden klaar. Zo voorkom je verleiding van een snelle klaargemaakte hap. Fastfood wordt over het algemeen aangeboden door (ongezonde) restaurants. Wanneer je zelf je eten klaarmaakt is de kans groter dat je een gezonde maaltijd bereidt.

Stop niet met het eten van bepaalde voedingsstoffen

Volgens de deskundige is er geen reden om zomaar te stoppen met het eten van bijvoorbeeld koolhydraten of het eten van vet. “Ik geloof in de juiste balans vinden. Ik geloof dat je naar je lichaam moet luisteren en daar dan ook naar moet handelen. Het is belangrijk om niet té streng voor jezelf te zijn als het op eten aankomt. Zoek juist uit wat je lekker vindt en wat je niet zo lekker vindt. Eet niet om het eten, maar eet omdat je er écht trek in hebt”, aldus de Vanessa.

Lees ook: 8 etenswaren die je vanaf nu nooit meer in de supermarkt moet kopen

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Cosmopolitan | Beeld: videostill