Ingrediënten
  • 2 grote eieren
  • 60 gram maizena + 1 eetlepel
  • 30 gram bloem
  • Zout en peper naar smaak
  • 900 gram kipfilet
  • 1 liter of meer koolzaad- of plantaardige olie (voor frituren)
  • 1 theelepel verse gember, geraspt
  • Rode chilivlokken naar smaak
  • 160 milliliter verse sinaasappelsap
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • 2 eetlepels hoisin saus
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • Het sap van een halve citroen
  • 2 stengels lente-ui
  • Witte rijst om mee te serveren
Maayke
50 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 grote eieren
  • 60 gram maizena + 1 eetlepel
  • 30 gram bloem
  • Zout en peper naar smaak
  • 900 gram kipfilet
  • 1 liter of meer koolzaad- of plantaardige olie (voor frituren)
  • 1 theelepel verse gember, geraspt
  • Rode chilivlokken naar smaak
  • 160 milliliter verse sinaasappelsap
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • 2 eetlepels hoisin saus
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • Het sap van een halve citroen
  • 2 stengels lente-ui
  • Witte rijst om mee te serveren

Net zo lekker als van de Chinees!

Hoe kan het toch dat het eten van de Chinees (in de meeste gevallen) toch zo lekker mals smaakt? Dit willen we thuis ook! Gelukkig hebben we een recept gevonden waarbij je sticky kipstukjes in sinaasappelsaus heel makkelijk in eigen keuken kunt maken. Het kost je slechts 15 minuten voorbereidingstijd en 35 minuten om het op tafel te hebben staan. Eitje, toch?

Deze sticky kipstukjes in sinaasappelsaus zijn heerlijk om met witte rijst te serveren.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de sticky kipstukjes in sinaasappelsaus:

  • Begin met de kipstukjes: Snijd de kipfilet in blokjes. Breek de eieren in een kom, klop en voeg de kipfilet hieraan toe. Zet aan de kant.
  • Meng in een tweede kom de 60 gram maizena en bloem. Breng op smaak met zout en peper.
  • Pak met een tang de kipfilet uit het ei, leg in de maizena en schud het extra meel eraf.
  • Verhit in een grote, diepe koekenpan op middelhoog vuur de koolzaad- of plantaardige olie.
  • Bak de kip in porties goudbruin en knapperig, 4 tot 5 minuten. Leg het daarna op een met papieren keukendoek beklede bakplaat. Zet opzij.
  • Maak nu de sinaasappelsaus: Zet een andere pan op middelhoog vuur en verwarm hierin 1 eetlepel olie.
  • Voeg knoflook, gember en rode chilivlokken toe en kook 2 minuten.
  • Klop sinaasappelsap, sojasaus, appelazijn, chilisaus, hoisinsaus, bruine suiker en citroensap erdoor en breng aan de kook.
  • Klop ondertussen in een kleine kom de resterende eetlepel maizena met 2 eetlepels water samen. Schenk langzaam in de saus en laat sudderen tot de saus stroperig is, ongeveer 5 minuten.
  • Haal de gefrituurde kipstukjes door de sinaasappelsaus.
  • Snijd de lente-uien in ringen en garneer over de kipstukjes.
  • Serveer over de witte rijst.
  • Eet smakelijk!

Bekijk hier de video met volledige instructie:

Lees ook: Recept: pulled pork met Licor 43

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Delish, videostill