Ingrediënten
  • 1 kilo procureur (varkensnek zonder bot)
  • 1 eetlepel komijn
  • 2 eetlepels gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel cayennepeper
  • 2 eetlepels chilipoeder
  • 2 eetlepels zout
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 2 eetlepels licor 43
  • 2 eetlepels zwarte peper
  • 4 eetlepels paprikapoeder
  • 2 eetlepels knoflookgranulaat
  • 2 eetlepels uiengranulaat
  • 1 theelepel mosterdpoeder
  • 2 theelepel venkelpoeder
  • 100 milliliter appelsap
  • 100 milliter appelcider
  • 100 milliliter whisky
08 juli 2019
10 + 420 min.
4 - 8 pers.

Maak je pulled pork nóg lekkerder met Licor 43!

Pulled pork is iets dat we de laatste tijd steeds vaker voorbij zien komen. Dit zachte, draadachtige varkensvlees is perfect om een lekker broodje mee te beleggen of een wrap mee te vullen. Zelf pulled pork bereiden is helemaal niet zo moeilijk en door er een beetje Licor 43 aan toe te voegen zal het nog lekkerder smaken! Schrik niet van het aantal ingrediënten, want het merendeel meng je in een keer als kruidenmix om het vlees in te marineren. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 120 °C.
  • Haal de procureur uit de koelkast en laat deze in ongeveer een uur tijd op kamertemperatuur komen.
  • Maak een kruiden- of marinademix door alle specerijen te mengen. Houdt alleen het appelsap, de appelcider en whiskey nog even apart.
  • Wrijf de procureur in met de marindemix.
  • Vet een geschikte braadslede of ovengeschikte pan in met boter.
  • Meng het appelsap, de appelcider en whiskey en schenk het in een sprayflacon. Spray het vlees eenmaal in het de mix.
  • Dek de pan af met een deksel of gebruik een stuk aluminiumfolie.
  • Steek een vleesthermometer in het midden van het vlees.
  • Zet de procureur in de oven en laat het zo’n 4 uur garen op 120 graden. Spray of schenk regelmatig wat van het vocht over het vlees heen.
  • Zet na 4 uur de temperatuur wat hoger, naar 150 graden, en laat het vlees nog zo’n 3 uur garen.
  • De pulled pork is klaar als het een kerntemperatuur bereikt heeft van 88 graden.
  • Hoe snel dit gaat hangt af van de dikte van het vlees en hoe hoog je de temperatuur op de oven instelt. Hoe langer je het vlees laat garen, hoe smaakvoller deze wordt.
  • Haal de pulled pork uit de oven en laat het afgedekt onder aluminium folie een half uurtje rusten.
  • Trek met behulp van twee vorken het vlees uit elkaar zodat draadjes ontstaan. Voeg eventueel wat bbq saus toe om het vlees smeuïg te maken.
  • Beleg vervolgens een broodje of wrap naar keuze met de pulled pork.

Lees ook: Recept: stoofpeertjes met Licor 43

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Licor 43 | Beeld: Flickr, John Hritz 

Ingrediënten
  • 1 kilo procureur (varkensnek zonder bot)
  • 1 eetlepel komijn
  • 2 eetlepels gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel cayennepeper
  • 2 eetlepels chilipoeder
  • 2 eetlepels zout
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 2 eetlepels licor 43
  • 2 eetlepels zwarte peper
  • 4 eetlepels paprikapoeder
  • 2 eetlepels knoflookgranulaat
  • 2 eetlepels uiengranulaat
  • 1 theelepel mosterdpoeder
  • 2 theelepel venkelpoeder
  • 100 milliliter appelsap
  • 100 milliter appelcider
  • 100 milliliter whisky