27 februari 2019
Tjitske

Wie is er ook zo dol op Kaiserschmarrn?

Wintersporters en après-skiërs opgelet: je kunt nu ein-de-lijk zelf, gewoon thuis in Nederland, de welbekende Kaiserschmarrn maken. Sinds kort ligt namelijk dit pakje van Dr. Oetker gewoon bij de Jumbo in de schappen. Dus ben je weer thuis van wintersport of sla je een jaartje over maar verlang je naar die heerlijke Kaiserschmarrn? Dan maak je het toch gewoon zelf!

Ga jij zelf Kaiserschmarrn maken?

Kaiserschmarrn

Voor de mensen die er niet bekend mee zijn: Kaiserschmarrn zijn stukjes luchtige pannenkoek. Eigenlijk zijn het dus dikke pannenkoeken met rozijnen die in stukken zijn gehakt. Het wordt geserveerd met poedersuiker en een fruitcompote. De pannenkoekjes worden zo luchtig omdat het eiwit goed wordt opgeklopt. Je kunt ze zelf maken, zonder pakje, maar gemak dient de mens, toch?

Dr. Oetker

Om het de consument makkelijker te maken, verkoopt Dr. Oetker nu Kaiserschmarrn in een pakje. Deze kon je eerder in het buitenland al kopen, maar nu kun je het pakje ook gewoon bij de Jumbo in Nederland kopen. Veel wintersporters nemen deze pakjes mee uit Oostenrijk zodat ze het gerecht thuis kunnen maken. Dat hoeft nu niet meer, want het zakje is tegenwoordig dus in een Nederlandse supermarkt te koop. Duur is het niet, want voor € 1,49 tik je al een zakje op de kop.

Bereiding

De bereiding van traditionele Kaiserschmarrn kost een beetje moeite, maar dankzij dit pakje van Dr. Oetker wordt het een fluitje van een cent. Je hoeft alleen nog maar wat melk en een ei toe te voegen. Dit is dus een stuk gemakkelijker dan de uitgebreide ingrediëntenlijst als je het zelf gaat maken. Of het net zo lekker is, ligt natuurlijk aan je eigen, persoonlijke smaak.

Wil je toch liever zelf Kaiserschmarrn maken? Bekijk dan dit recept.

Wist je dat Kookfans ook Instagram heeft?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een cake maken met maar drie ingrediënten? Het kan! Voor deze Honing Soufflé-cake heb je maar een paar ingrediënten nodig! ?? Link in bio.

Een bericht gedeeld door Kookfans (@kookfans_nl) op

Lees ook: Pannenkoeken met een beetje pit? Probeer déze variant met Licor 43 dan eens

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Ski informatie | Beeld: Videostill, fotomontage