27 februari 2019
Tjitske

Ruikt je tupperware niet meer zo fris?

Wij op de Kookfans-redactie kunnen niet zonder tupperware. We koken bijna steevast te veel en hevelen dus regelmatig onze soepen, sauzen en stoofpotjes over in plastic bakjes om in de koelkast of vriezer te bewaren. Helaas lopen we op een gegeven moment tegen een probleempje aan: plastic kan geuren opnemen van het eten dat erin zit. Heb je dus een gerecht met veel ui of knoflook bewaard, dan kan de tupperware op den duur gaan stinken. Geen paniek, je hoeft nog niet bij te dragen aan de plastic soep, want je kunt die geur nog verwijderen.

Zo ruiken je plastic opbergdozen weer fris.

Plastic

De meeste voorraaddozen zijn gemaakt van plastic. Wel zo makkelijk, want je kunt deze bakjes gewoon invriezen en in de magnetron zetten. Wat niet zo leuk is, is dat plastic erg poreus materiaal is wat geur, smaak en kleur op kan nemen. En over het milieu maar niet te spreken! Omdat het plastic week kan worden neemt het niet alleen geuren en smaken op, maar ook de bacteriën van eten. Plastic is daarom ook niet een goede keuze voor rauw vlees en ander bacterie-rijk eten.

Glas

Wil je er zeker van zijn dat je eten én de verpakking fris blijft? Schaf dan voorraaddozen van glas aan. Deze zijn iets duurder, maar kunnen lang meegaan als je er voorzichtig mee bent. Glas neemt geen smaken, geuren en bacteriën op waardoor het makkelijk schoon te maken is. Ook kan glas prima in de vriezer, maar haal de bakjes er dan wel uit met een theedoek of ovenhandschoenen: glas wordt heel erg koud. Het nadeel? Glas is zwaar en niet handig om mee te nemen.

Geurtjes

Als je toch nog veel gebruik maakt van plastic tupperware, dan kun je de nare geurtjes als volgt verwijderen. Pak een krant en maak proppen van de pagina’s. Stop deze in je plastic bakje en doe de deksel erop. Laat dit een nacht staan en was daarna het bakje af. De krant neemt nare geurtjes op, waardoor het uit het plastic trekt.

Zout

Werken de kranten niet? Strooi dan eens een flinke laag zout in het plastic bakje en vul het aan met heet water. Doe weer de deksel erop en laat dit een nacht staan. Afspoelen, afwassen en weg is de geur.

Lees ook: 5 schoonmaakhacks om zelfs de vuilste vaat schoon te krijgen

Wil je dit bericht bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Elle Eten | Beeld: Kookfans