Ingrediënten
  • 25 gram roomboter
  • 1 grote gele ui, gesnipperd
  • 1 paprika, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 Spaanse pepers, grofgesneden
  • 1 blik gepelde tomaten in tomatensap uit blik (400 gram)
  • Snuf oregano, gedroogde basilicum en chilivlokken
  • 220 gram Tortellini agli Spinaci e Ricotta (Grand’Italia)
  • 80 gram crème fraîche
  • 2 eetlepels pesto
  • 30 gram Parmezaanse kaas, geraspt + extra om te serveren
  • Peper en zout, naar smaak
Christel
25 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 25 gram roomboter
  • 1 grote gele ui, gesnipperd
  • 1 paprika, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 Spaanse pepers, grofgesneden
  • 1 blik gepelde tomaten in tomatensap uit blik (400 gram)
  • Snuf oregano, gedroogde basilicum en chilivlokken
  • 220 gram Tortellini agli Spinaci e Ricotta (Grand’Italia)
  • 80 gram crème fraîche
  • 2 eetlepels pesto
  • 30 gram Parmezaanse kaas, geraspt + extra om te serveren
  • Peper en zout, naar smaak

Om je vingers bij af te likken

Soms heb je van die dagen dat je het niet kunt opbrengen om naar de supermarkt te gaan voor boodschappen. Wat je dan maar doet is van alle ingrediënten die je in huis hebt een gerecht in elkaar flansen. Zo’n momentje hadden wij gisteren en van de voedingsmiddelen die we nog in huis hadden maakten we deze heerlijke tortellini. 

Lekker snel gemaakt!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Doe de roomboter in een grote koekenpan en smelt op een middelhoog vuur.
  • Voeg de ui en paprika toe en bak een paar minuten.
  • Doe de knoflook en Spaanse peper in de pan en bak een minuutje mee.
  • Doe de tomaten met het tomatensap in de pan en kook de tomaten stuk.
  • Voeg de oregano, basilicum en chilivlokken toe.
  • Kook de tortellini ondertussen volgens de verpakking. Bewaar 60 milliliter van het kookwater.
  • Roer de crème fraîche en pesto door de tomatensaus en voeg het bewaarde pastawater toe. Roer tot een egaal mengsel.
  • Voeg de Parmezaanse kaas toe en roer tot een geheel. Breng de saus op smaak met wat peper en zout.
  • Roer als laatst de tortellini door de saus.
  • Verdeel de pasta over de borden en serveer met extra Parmezaanse kaas.
  • Geniet ervan!

Variatietip: verse basilicum is uiteraard een stuk lekkerder door de saus dan gedroogde basilicum, alleen hadden we dat dan weer niet in huis.

Lees ook: Romige tomaten-kaastortellinisoep

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron en beeld: Kookfans