Ingrediënten
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 gele ui, gesnipperd
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 1/2 theelepel rode chilivlokken
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 3 eetlepels bloem
  • 70 gram tomatenpuree
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 800 milliliter (groente)bouillon
  • 380 gram kaastortellini
  • 60 gram Parmezaanse kaas + extra om te serveren
  • 100 milliliter slagroom
  • 300 gram spinazie, grof gesneden
  • 10 gram verse basilicum, fijngesneden
35 min.
4 pers.

Om je vingers bij af te likken

Comfort food komt niet alleen in de vorm van snoep, koekjes en chips, maar ook in de vorm van soep. Zo maakten we laatst deze heerlijke tomaten-kaastortellinisoep en voegden we daar een royale hoeveelheid Parmezaanse kaas aan toe.

Begin jij ook al te watertanden?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de tomaten-kaastortellinisoep?

  • Smelt de boter in een grote soeppan en bak de ui en sjalot glazig.
  • Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de chilivlokken, peper, bloem en het zout toe. Roer goed door en bak het mengsel 1 minuut.
  • Doe de tomatenpuree en tomatenblokjes in de pan en roer tot alles goed is vermengd.
  • Schenk de bouillon erbij en roer opnieuw goed door.
  • Voeg de kaastortellini toe en doe de deksel op de pan en laat zo’n 12 tot 14 minuten sudderen of tot de tortellini zacht is.
  • Voeg de Parmezaanse kaas en slagroom toe en roer goed door.
  • Doe vervolgens de spinazie en basilicum in de pan en laat koken tot de spinazie en basilicum zijn geslonken.
  • Serveer de tomaten-kaastortellinisoep met Parmezaanse kaas. Geniet ervan!

Ook lekker: Franse uiensoep-gehaktballen

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron en beeld: Kookfans

Ingrediënten
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 gele ui, gesnipperd
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 1/2 theelepel rode chilivlokken
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 3 eetlepels bloem
  • 70 gram tomatenpuree
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 800 milliliter (groente)bouillon
  • 380 gram kaastortellini
  • 60 gram Parmezaanse kaas + extra om te serveren
  • 100 milliliter slagroom
  • 300 gram spinazie, grof gesneden
  • 10 gram verse basilicum, fijngesneden