Er is een belangrijke stap die nog wel eens vergeten wordt

Tomaten worden in ontzettend veel gerechten verwerkt. Niet alleen eten we ze graag vers in salades, ze worden ook veel gebruikt in warme gerechten. Het is dan ook niet verrassend dat deze rode kanjers wekelijks op ons boodschappenlijstje terecht komen. Maar bereiden we ze eigenlijk wel op de juiste manier? Het blijkt dat deze stap cruciaal is om zo veel mogelijk van de smaak te kunnen genieten!

Sla deze stap niet over tijdens het bereiden van tomaten in diverse gerechten.

Zout

Denk er maar eens over na: we koken aardappels en pasta in water met een flinke snuf zout. Het liefst moet het water net zo zout zijn als de zee om het eten zo smakelijk mogelijk te maken. Waarom zouten we die heerlijk zoete tomaten dan niet? Het blijkt namelijk dat zout van groot belang is tijdens het bereiden van deze groenten om het optimale uit de smaak en textuur te halen.

Smaakexplosie

Ondanks dat het wat tegenstrijdig klinkt, zijn tomaten en zout de perfecte combinatie. Het zout zorgt er namelijk voor dat de smaken van de andere ingrediënten daarin beter tot hun recht komen. Zo helpt het zout om de zoete smaak van tomaten beter naar voren te brengen. Een goed voorbeeld is het verwerken van een snuf zout in zoete baksels. Ook dit helpt om nóg meer smaak uit je taarten en cakes te halen!

Meerdere ingrediënten

Zout is dus onmisbaar wanneer je tomaten met meerdere ingrediënten in een gerecht verwerkt. Gebruik je meerdere kruiden en specerijen in een gerecht? Dan helpt het zout om de smaak van die heerlijke zoete, sappige tomaten naar voren te brengen, zónder dat ze worden ondergesneeuwd door alle andere smaken op je bord!

Lees ook: Kook jij je bloemkool altijd? Dit is waarom je dat vooral niet moet doen!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Pixabay