15 min.
2 pers.

Makkelijker krijg je je sperziebonen niet lekkerder

Sperziebonen zijn niet de makkelijkste groenten om te koken. Hoelang je ze precies moet koken kan heel lastig te bepalen zijn en iedereen baalt als je boontjes op tafel zet die net te lang gekookt zijn of net te kort. Gelukkig is er een manier waarop je boontjes altijd precies goed op tafel kunt zetten. Deze truc kun je ook gebruiken voor haricot verts, dat zijn die lange dunne sperziebonen. 

Zo heb jij altijd de perfecte boontjes.

Twee manieren

Om de perfecte boontjes te krijgen moet je twee dingen doen, namelijk: sauteren en stomen. Dit klinkt heel ingewikkeld, maar is een stuk makkelijker dan je denkt. Om het je allemaal nóg gemakkelijker te maken, hebben we alle stappen heel precies uitgelegd mét daarbij ons geheim voor heerlijke boontjes waar iedereen van blijft smullen.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Doe de boontjes in een vergiet. Was de boontjes onder koud water en schud ze daarna even goed door elkaar, zodat het overtollige water weg gaat. Snijd het uiteinde van de boontjes af en controleer ze op harde draden. Halveer de hele lange bonen.
  • Verwarm wat olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de boontjes toe en bak ze voor 5 tot 7 minuten. Roer ze vaak door elkaar.
  • Voeg de knoflook en zout toe. Bak het tot de knoflook wat glazig wordt.
  • Doe nu het water erbij en doe gelijk de deksel op de pan. Laat de boontjes stomen voor 1 á 2 minuten.
  • Voeg eventueel de rode chilivlokken toe.

Tip! Gekookte sperziebonen over? Je kunt ze tot 5 dagen in de koelkast bewaren in een luchtdicht bakje. 

Lees ook: Brandvlekken op je elektrische kookplaat? Zo haal je ze makkelijk weg

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: The Kitchnn | Beeld: pxhere

Ingrediënten
  • 500 gram sperziebonen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Een snuf zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 120 milliliter water
  • Een halve theelepel rode chillivlokken