Aangekoekte etensresten zijn kinderspel

Het gebeurt iedereen wel eens; je loopt even weg bij je gasfornuis en als je eenmaal terugkomt zie je dat er een hele verbrande laag in de pan zit. Niet ideaal en een kriem om schoon te krijgen. Gelukkig bestaan er makkelijkere manieren om van die aangekoekte laag af te komen en je hoeft geen uren te schrapen!

Dat we dit nog niet eerder bedacht hadden!

Baking soda

Het product dat je nodig hebt staat waarschijnlijk al in je keukenkastje, omdat we het veel vaker aanraden als schoonmaakmiddel. We hebben het natuurlijk over baking soda! Dit keer gebruik je het echter anders dan je normaal zou doen. Je maakt er geen pasta van, maar volgt de volgende stappen:

  • Doe een 1 liter water in de pan en breng dit aan de kook.
  • Voeg nu twee eetlepels baking soda aan het water toe en laat het een paar minuutjes koken.
  • Schraap nu met een houten of kunststof spatel (geen metaal!) de aangekoekte resten uit de pan.
  • Giet nu het water weg en was de pan nog even na met heet water. Dep de pan droog et voilà!

Grote pan?

Alle aangekoekte etensresten zullen uit je pan verdwenen zijn. Mocht je nu een hele grote pan hebben, of een pan waar het verbrande deel aan de zijkanten zit. Gebruik dan even wat meer water en wat meer soda. De stelregel hierbij is als je een kwart meer water gebruikt, dan gebruik je ook twee eetlepels baking soda meer. Zo wordt je pan altijd schoon. Wel zo fijn.

Lees ook: Brandvlekken op je elektrische kookplaat? Zo haal je ze makkelijk weg

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: The Kitchnn | Beeld: pxhere