Ingrediënten
  • 1 groot ongesneden brood
  • 5 plakes ontbijtspek
  • 200 gam spinazie
  • 220 gram roomkaas
  • 220 gram mozzarella
  • 140 gram Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • 4 eieren
  • een snufje rode chilivlokken
  • 4 eetlepels boter
  • 1 theelepel knoflookpoeder
Naomi
45 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 1 groot ongesneden brood
  • 5 plakes ontbijtspek
  • 200 gam spinazie
  • 220 gram roomkaas
  • 220 gram mozzarella
  • 140 gram Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • 4 eieren
  • een snufje rode chilivlokken
  • 4 eetlepels boter
  • 1 theelepel knoflookpoeder

Gevuld brood is leuk als partysnack

Een gevuld brood is altijd lekker om als brunch te eten. Zeker dit brood is een absolute winnaar. Doordat er groente, kaas én ei in zit, is het een heel evenwichtige start van je dag of een oppepper in de middag. Het ziet er ook nog eens heel mooi uit en het is dus ook uitermate geschikt om te serveren op feestjes. 

Het kost niet veel moeite.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd het bovenste gedeelte van het brood af. Zorg dat dit niet meer dan 2 centimeter is. Druk het zachte deel van het brood naar beneden, zodat je een hol brood krijgt.
  • Verwarm een pan op middelhoog vuur en bak het spek in 6 minuten krokant. Leg het op een bord dat bekleed is met keukenpapier en laat het even uitlekken. Scheur het dan in kleine stukjes.
  • Bak de spinazie in de pan en bak het voor ongeveer 3 minuten.
  • Meng in een kom de roomkaas met de mozzarella en parmezaanse kaas. Kruid het met peper en zout.
  • Doe het kaasmengsel in het brood en leg de spinazie en het spek erbovenop. Breek de eieren erbovenop en kruid het geheel nog met peper, zout en chilivlokken.
  • Meng in een kom de boter samen met de knoflookpoeder en smeer het over het brood.
  • Bak het brood tot de eieren wit en wat gestold zijn. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  • Snijd ‘het dak’ van het brood in stukken en rooster dit. Dip dit in het gevulde brood als het klaar is.

Lees ook: Goddelijk: deze gevulde Italiaanse pistolets met kruidenboter moet je eens proberen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: videostill delish