30 min.
12 pers.

Door wat spek om aluminiumfolie te rollen kun je deze heerlijke snacks maken

We zijn regelmatig op zoek naar vernieuwende recepten. Daarom past deze manier van het bereiden van een lekkere borrelhap perfect in dit rijtje thuis. Door aluminiumfolie op te vouwen en te rollen en hier een plak spek omheen te draaien kan je op een simpele manier deze cannelloni snacks maken!

Deze gevulde cannelloni van spek zijn verrukkelijk.

Vulling naar keuze

Deze cannelloni’s met spek kun je vullen met een eigen vulling naar keuze. Voor dit recept hebben wij gekozen voor een vulling van eigengemaakte kruidenroomkaas. In de bereidingswijze lees je ook hoe je deze kruidenroomkaas zelf kunt maken.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Leg 1 vel aluminiumfolie klaar op het aanrecht. Vouw de folie eenmaal dubbel en rol vanaf de onderzijde de aluminiumfolie op.
  • Wikkel ongeveer driemaal één plak spek om de aluminiumfolie heen. Herhaal deze stappen met 12 stukken folie en 12 plakken spek. 
  • Leg een bakplaat bekleed met bakpapier klaar en leg hier de 12 gerolde aluminiumfolies met spek op.
  • Zet de bakplaat in de oven voor ± 20 minuten.
  • Maak ondertussen de kruidenroomkaas: voeg de roomkaas en zwarte peper in een kom en roer het door tot de roomkaas zacht wordt.
  • Schep de crème fraîche erbij en roer opnieuw goed door.
  • Snijd de bieslook en peterselie fijn en voeg dit aan de roomkaas toe.
  • Haal de bakplaat uit de oven en laat het spek afkoelen. Haal vervolgens het aluminiumfolie uit het gerolde spek.
  • Vul een spuitzak met de kruidenroomkaas en vul de rolletjes gebakken spek met de kruidenroomkaas.
  • Geniet ervan!

Bekijk hier de video met de volledige instructie:

Lees ook: Recept: Chinese garnalen in kerriesaus

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Twisted | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 12 stukken aluminiumfolie (± 15 x 15 centimeter)
  • 12 plakken spek
  • 120 gram roomkaas
  • 15 gram crème fraîche
  • 15 gram verse bieslook
  • 5 gram peterselie
  • Zwarte peper naar smaak