Ingrediënten
  • 40 gram boter + een beetje extra
  • 1 ui, gesnipperd
  • Groene en rode chili, in ringen gesneden (optioneel)
  • 30 gram bloem
  • 150 milliliter room
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 150 gram visfond
  • 400 gram grote garnalen
  • Zout en peper naar smaak
Sabine
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 40 gram boter + een beetje extra
  • 1 ui, gesnipperd
  • Groene en rode chili, in ringen gesneden (optioneel)
  • 30 gram bloem
  • 150 milliliter room
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 150 gram visfond
  • 400 gram grote garnalen
  • Zout en peper naar smaak

Dit gerecht vind je vaak op de menukaart bij de Chinees

Veel mensen kiezen voor het maandmenu als ze hun avondmaaltje bij de afhaalchinees bestellen, maar wie de menukaart even grondig inspecteert, komt nog tig andere gerechten tegen die niet zo snel onderdeel uitmaken van het maandmenu. Zonde, want al die andere gerechten zijn ook erg smakelijk. Neem nu deze garnalen in kerriesaus. Gelukkig kun je het makkelijk zelf maken!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Zo maak je garnalen in kerriesaus:

  • Smelt 40 gram boter in een pan en voeg hier de bloem aan toe. Roer goed en laat het daarna een minuutje opstaan.
  • Voeg daarna beetje bij beetje al roerende de room toe zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg daarna de kerriepoeder en de visfond toe. Is de saus nog heel erg dik? Voeg dan een beetje water toe. Laat de saus daarna 10 minuutjes opstaan op laag vuur en roer regelmatig.
  • Doe in een andere koekenpan een beetje boter en voeg hier de ui en chili aan toe. Bak tot de ui glazig ziet. Voeg daarna de garnalen toe en bak een paar minuten tot de garnalen gaar zijn.
  • Voeg daarna de garnalen bij de kerriesaus en roer goed. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe en de garnalen zijn klaar om te serveren.

Lees ook: Recept: pasta met gegrilde garnalen in citroenboter

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Beeld: Videostill YouTube