Door dit geheime ingrediënt aan je risotto toe te voegen wordt het nog smaakvoller

Een goede risotto maken klinkt makkelijker gezegd dan gedaan. Volg je de stappen niet goed op of heb je gewoonweg niet veel geduld in de keuken? Dan bestaat de kans als snel dat je risotto te kleverig, korrelig of klef wordt. Zonde! Want als we dan toch even wat moeite doen in de keuken willen we natuurlijk dat je favoriete Italiaanse gerecht goed lukt. Door dit geheime ingrediënt toe te voegen weet je zeker dat je dit voortaan lukt!

Met dit geheime ingrediënt krijgt je risotto een heerlijk zachte textuur.

Het geheime ingrediënt

Wil je een goede, romige risotto op tafel zetten? Zet dan een bakje verse slagroom op je boodschappenlijstje. Door verse slagroom, de vloeibare variant zonder toegevoegde suikers, aan de risotto toe te voegen krijgt je Italiaanse gerecht een betere en romigere textuur. Geloof ons, hierna maak je je risotto nooit meer anders!

Wat moet je doen?

Maak de risotto zoals je deze normaal zou maken. Heb je nog geen idee hoe je dit het beste kunt doen? Kies dan eerst hier een gemakkelijk recept uit. Heb je alle stappen opgevolgd en is je risotto bijna klaar om geserveerd te worden? Voeg dan als laatste stap de verse slagroom nog toe aan het rijstrecept. Voor 300 gram risottorijst is 100 milliliter slagroom genoeg om je gerecht extra romig te maken. Klop eerst de verse slagroom op met een mixer, net zo lang tot er zachte pieken ontstaan. Voeg de opgeklopte slagroom toe aan je risotto en vouw deze voorzichtig door het gerecht heen. Je risotto zal nu een veel zachtere textuur krijgen.

Textuur en smaak

Dit speciale ingrediënt verrijkt niet alleen de textuur van het gerecht, maar heeft ook invloed op de natuurlijke smaak van risotto. Een andere optie is om in plaats van de verse slagroom een klontje boter als laatst toe te voegen. Ook dit ingrediënt zorgt voor een romige risotto. Breng daarna het gerecht op smaak met wat zout, peper en Parmezaanse kaas en iedereen zal smullen van jouw culinaire risotto!

Probeer ook eens deze romige risotto met tomaat en basilicum:

Lees ook: 9 veelgemaakte fouten bij het bereiden van risotto

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Bon Appétit, Elle Eten | Beeld: Flickr, Nahaufnahme von Risotto mit Pilzen door Marco Verch onder de licentie CC BY 2.0