Ingrediënten
  • 600 gram krieltjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram chorizo
  • 1 rode ui
  • 2 rode paprika's
  • 3 tomaten
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel oregano
  • Peper en zout naar smaak
  • Dipsaus naar keuze (aioli of zure room)
23 augustus 2019
30 min.
4 pers.

En het is zó weinig werk!

Soms heb je zin om uren in de keuken te staan, maar soms staan er ook nog andere dingen – lees: een vieze vloer of volle wasmand – op je te wachten. Dan is multitasken een vak. Goed nieuws: met dit gerecht gaat dat sowieso lukken, aangezien je alleen maar hoeft te snijden én te wachten. Top. Deze Spaanse ovenschotel met chorizo en aardappeltjes ga je sowieso vaker maken. Hoe? Dat leggen wij je uit. 

De chorizo maakt ‘m enorm smaakvol.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de ovenschotel met chorizo en aardappeltjes:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de chorizo, tomaten, paprika en ui in grove stukken. Wanneer de krieltjes redelijk groot zijn, halveer deze. Hussel alles door elkaar en verspreid de ingrediënten over de bakplaat.
  • Giet de olijfolie, paprikapoeder, oregano en peper en zout naar smaak over de bakplaat. Hussel alles nogmaals door.
  • Bak voor ± 25 minuten tot alles gaar en gebruind is.
  • Verdeel over 4 borden en serveer met een dipsaus. Tip: kies voor aioli.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Expert legt uit: ‘Is brood een dikmaker?’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Love Potatoes | Beeld: Videostill YouTube

Ingrediënten
  • 600 gram krieltjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram chorizo
  • 1 rode ui
  • 2 rode paprika's
  • 3 tomaten
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel oregano
  • Peper en zout naar smaak
  • Dipsaus naar keuze (aioli of zure room)