Roos
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 250 gram bloem
  • 500 milliliter melk
  • Een snufje zout
  • 2 grote eieren
  • Boter om in te bakken
  • 200 gram aardappelschijfjes
  • 150 gram gerookt ontbijtspek
  • 200 gram plakken kaas 48+

Een keer wat anders dan een gewone pannenkoek

Pannenkoeken bakken voor één, twee of drie mensen is een leuk taakje. Schuiven er meer dan drie personen aan tafel? Dan wordt het een heel ander verhaal. Halverwege je beslagkom gaan er gedachtes als ‘waar ben ik in hemelsnaam aan begonnen’ of ‘ik wil niet meer’ door je hoofd. Herkenbaar? Daarom maken we vandaag een pannenkoeken ovenschotel, gevuld met kaas, spek en aardappel. Door deze extra’s vult-ie goed en hoef je nét iets minder pannenkoeken te bakken. Handig!

Een creatief gerecht waar iedereen blij van wordt.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de pannenkoeken ovenschotel met spek en kaas:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Meng de bloem, eieren, melk en een snuf zout in een kom tot een glad geheel.
  • Bak de pannenkoeken in een pan met boter.
  • Pak een grote ovenschaal en verdeel de pannenkoeken over de bodem en randen van de ovenschaal. De pannenkoeken moeten voor de helft over de rand hangen.
  • Verdeel de aardappelschijfjes netjes naast elkaar. Leg hier vervolgens de ontbijtspek op en top ‘m af met de kaasplakken.
  • Leg 2 pannenkoeken over de vulling en begin opnieuw met het beleggen van de aardappel, kaas- en spekplakken.
  • Leg opnieuw 2 pannenkoeken over de vulling. Vouw vervolgens alle pannenkoeken die over de rand hingen naar binnen.
  • Bak de pannenkoeken ovenschotel ± 15 minuten in de oven.
  • Eet smakelijk!

Tip: bekijk de onderstaande video vanaf 2:20 minuten. Hierin zie je precies hoe je te werk moet gaan!

Lees ook: Zo maak je smeuïge brownies met Maltesers

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: 5-Minute Crafts | Beeld: Videostill YouTube