Ingrediënten
  • 1 prei
  • 2 courgettes
  • 1 grote ui
  • Boter om in te bakken
  • 2 tabletten (kippen)bouillon
  • 2 liter (kokend) water
  • Peper en zout naar smaak
  • 4 eetlepels kruidenroomkaas
  • Verse bieslook, gesneden
  • Verse peterselie, gesneden
23 augustus 2019
30 min.
4 pers.

Een lekker en makkelijk recept voor een doordeweekse avond

Met een soepje kun je eigenlijk nooit de mist in gaan. Het is makkelijk om te maken én staat snel op tafel. Tijdens de drukke doordeweekse avonden kunnen we dat wel gebruiken. Wil je een keer iets anders maken dan de standaard groentesoep? Probeer dan eens deze heerlijke prei-courgettesoep met kruidenroomkaas. Hier zal iedereen van smullen!

Wanneer ga jij deze heerlijke soep maken?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de prei-courgettesoep met kruidenroomkaas:

  • Snipper de ui. Spoel de prei schoon en snijd ‘m in grove ringen.
  • Spoel de courgettes schoon en snijd ze in blokjes.
  • Verhit een grote soeppan op middelhoog vuur met een klontje boter.
  • Fruit de ui kort aan, voeg de groenten toe en stoof in enkele minuten gaar.
  • Schenk 2 liter kokend water in de soeppan en verkruimel de 2 (kippen)bouillontabletten erbij.
  • Breng de soep kort aan de kook en zet daarna het vuur lager. Laat 20 minuten pruttelen.
  • Zet het vuur uit en mix met een staafmixer de soep tot een gladde structuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de soep over 4 soepkommen. Garneer elke kom met een eetlepel kruidenroomkaas.
  • Sprenkel tenslotte wat verse bieslook en peterselie over de kommen.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: vanille-roomijs in een krokant jasje

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Smulweb | Beeld: Videostill YouTube

Ingrediënten
  • 1 prei
  • 2 courgettes
  • 1 grote ui
  • Boter om in te bakken
  • 2 tabletten (kippen)bouillon
  • 2 liter (kokend) water
  • Peper en zout naar smaak
  • 4 eetlepels kruidenroomkaas
  • Verse bieslook, gesneden
  • Verse peterselie, gesneden